
A hűvös estéken nincs is jobb, mint egy finom vacsora, ami egyszerre könnyű, mégis tápláló. Ez a citromos-zöldfűszeres sült lazac pontosan ilyen: mindössze pár hozzávalóból elkészül, mégis igazi mediterrán hangulatot varázsol az asztalra. A roppanós kéreg alatt omlós, szaftos halfilé rejlik, amit a…
október 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Tápláló vacsora a hideg napokra: citromos-zöldfűszeres sült…
Hamu és Gyémánt

Egykor a szüreti időszak elmaradhatatlan fogása volt, ma már ritkán kerül az asztalra – pedig a pincepörkölt valaha a szőlőhegyek egyik legjellegzetesebb, legkiadósabb ételeként adott erőt a szüretelőknek.
október 07., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
A szüreti időszak kedvenc egytálétele volt, amely mára…
Oláh-Bebesi Borbála

Kevés olyan fogás van, amely ennyire egyszerű és mégis ennyire sokoldalú, mint a tonhalsaláta. Egy gyors vacsorához, könnyed ebédhez vagy akár egy piknikre is ideális: készíthetjük szendvicsbe, vagy akár ropogós salátalevelekre halmozva. Az ízvilág friss, üde és kellemesen pikáns – egy olyan…
október 03., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Vacsorára tökéletes: így készíthetünk egyszerűen…
Hamu és Gyémánt

A házi tészta az olasz konyha egyik legnagyobb csodája: egyszerű alapanyagokból születik, mégis minden alkalommal felejthetetlen élményt nyújt. Az olasz nagymamák generációk óta készítik nap mint nap, így mára jól bevált praktikák sora öröklődött tovább. Íme 5 trükk, amellyel a saját konyhánkban is…
szeptember 28., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 trükk, amit az olasz nagymamáktól tudunk a házi tészta…
Hamu és Gyémánt

A Le Primore Hotel & Spa – az ötcsillag superior minősítésű, családbarát luxusszálloda – gasztronómiai koncepciójának különleges eleme, hogy a gyermekekkel is megismertesse a gourmet világ alapjait. A cél nem csupán az ízekkel való találkozás, hanem az étkezés kultúrájának játékos, mégis igényes…
augusztus 01., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Gyerekeknek szóló fine dining vacsora a Le Primore-ban…
Hamu és Gyémánt

Van valami különösen magával ragadó abban, amikor az ember egy pohár csicsókakrémleves fölött próbálja megfejteni a boldogság titkát. Öt vendégünkkel leültünk vacsorázni és koccintani arra, hogy az élet szép, de miután szó esett bánatos szirénekről, művészeti vakkóstolásról, csábos rókaszemekről és…

A vacsora ideális időpontja nemcsak kulturális kérdés, hanem egészségügyi szempontból is rendkívül fontos szerepet játszik. A szakértők szerint nagyon nem mindegy, mennyi idővel elalvás előtt eszünk utoljára.
június 22., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A szakértők szerint ez a legjobb időpont a vacsorához, ha…
Hamu és Gyémánt

Ha nincs sok időnk főzni, de valami igazán finom különlegességre vágyunk, az édes-sós teriyaki csirke tökéletes választás lehet egy otthoni vacsorához. Gyorsan elkészül és gazdag ízvilágot kínál, köszönhetően a házi szósznak, amely friss gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és barna ecettel…
május 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mindössze 15 perc alatt összedobhatjuk ezt a kiváló…
Hamu és Gyémánt

A tésztaételek általában könnyen, gyorsan elkészíthetők és laktatók is, így nem csoda, hogy sokan nyúlnak ehhez az alapanyaghoz egy-egy fogás elkészítése során. Ha viszont már unod a szokásos bolognai vagy carbonara spagettit, most mutatunk egy olyan brokkolis-marhahúsos tésztát, ami garantáltan…
február 07., 2025 ● Turi Dániel
Egyszerű, mégis tápláló vacsorára vágysz? Próbáld ki ezt a…
Turi Dániel

Az amerikai filmekben gyakran feltűnik a népszerű étel, amiről sokan nem tudják, de bármilyen otthoni maradék zöldségből vagy húsból elkészülhet. Cikkünkben egy gazdag ízvilágú, laktatóbb, húsmentes változatát mutatjuk be.
február 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egyszerű, de nagyszerű vacsora: így készítsd el a brokkolis…
Hamu és Gyémánt

A sokszor elmesélt legenda szerint, amikor Dom Pérignon apát először ízlelte meg az általa alkotott italt, a világ első champagne-át, így kiáltott társainak: „gyertek gyorsan, a csillagokat kóstolom!” Ez a mondat visszhangzott november 21-én a két Michelin-csillagos Stand Restaurantban, ahol a…
december 09., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A Dom Pérignon új évjárata egy kivételes champagne-vacsorán…
Hamu és Gyémánt