​Cillian Murphy

Eddig a rendező 5 filmjében is szerepelt, de még sose főszereplőként.


Cillian Murphy először a Batman: Kezdődik!-en dolgozott Christopher Nolannel és rögtön egy gyümölcsöző munkakapcsolat kezdete volt. Murphy ugyanis az első film főgonosza volt, de Nolan beleírta karakterét a Batman-trilógiájának mind a három részében. Emellett pedig az Eredetben és a Dunkirkben is szerepelt.

Most pedig hatodjára is együtt fognak dolgozni, ezúttal pedig főszerepben láthatjuk a Birmingham bandája sztárját. J. Robert Oppenheimert fogja alakítani a nemes egyszerűséggel csak Oppenheimer című filmben. A híres elméleti fizikus volt az atombomba atyja gyakorlatilag.

A film 2023 július 21-én kerül majd a mozikba és egy részét IMAX kamerákkal forgatják mindenképpen. Valószínűleg lesznek benne nagy, látványos robbanások is, és nem két asztalnál vitázó embert nézünk majd óriásvásznon végig.

Azt nem tudni, mire fog a történet igazán fókuszálni és miről fog szólni, de Kai Bird és Martin J. SherwinAmerican Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című életrajzán alapul majd. A könyv egyébként 2006-ban Pulitzer-díjat kapott.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk