Chimichurri – egy szósz, amit nem hagyhatsz ki idén nyáron grillezéskor!

Chimichurri – egy szósz, amit nem hagyhatsz ki idén nyáron grillezéskor!

A chimichurri egy klasszikus argentin szósz, amelyet oregánóval, ecettel és rengeteg petrezselyemmel készítenek. Kellemes, friss ízvilágot ad a fülledt nyári estéken.


Hozzávalók:

  • 1/2 csésze víz
  • 1 teáskanál só
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze petrezselyem-, borsikafű- vagy vízitorma levelek
  • 1/2 csésze friss oregánólevél, vagy 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál cayenne-i bors
  • 1/4 csésze vörösborecet
  • 1/2 csésze olívaolaj

Elkészítése:

Az olívaolaj kivételével tegyünk mindent egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük össze. Pürésíthetjük, vagy hagyhatjuk darabosra is. Ezt követően csorgassuk bele az olívaolajat is, majd körülbelül 30 másodpercig daráljuk még. Tálalás előtt 1-2 órán át hagyjuk összeérni.

A figyelmetekbe ajánljuk