Mi is megírtuk, hogy komoly zsarolóvírus támadta meg a hónap elején a Canont, ami már önmagában is nagy probléma, de a helyzet azóta csak romlott.


A Canon egy ideje lehetővé teszi, hogy a felhasználók az egyre jobb minőségű képeiket elmentsék a cég által működtetett image.canon felhőtárhelyre.

Ez azért (volt) hasznos dolog, mert a nagy felbontású képek, melyeket a mai fényképezőgépek készítenek, rengeteg tárhelyet foglalnak, és pillanatok alatt megtelnének fájlokkal a merevlemezek.

laptop \u00e9s f\u00e9nyk\u00e9pez\u0151

Unsplash/Daria Shevtsova

Pedig milyen jól jött volna az a merevlemez: ugyanis a Canon elvesztette a felhőben tárolt összes képet, amit június 16-a előtt töltöttek fel. A júliusi és augusztusi képeket valahogy sikerült megmenteniük, de a többi visszafordíthatatlanul eltűnt.

A dolgot a Canon mérnökei hozták össze egy szoftverfrissítéssel. A frissítés alatt hiba keletkezett, az image.canon felhőtárhely pedig napokig elérhetetlenné vált, majd gyorsan kiderült, hogy nem csupán az oldal, de a rajta található összes fájl sem elérhető.

A cég állítja, hogy az esetnek nincs köze a korábban említett hackertámadáshoz.

A felhasználók őrjöngenek, ahogy valószínűleg a Canon vezetése sem most éli legboldogabb pillanatait.


Forrás: PCWorld

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk