Exkluzivitás vagy csökkenő kereslet? Egyre kevesebb iPhone-t gyártanak
Calling emergency 112

Exkluzivitás vagy csökkenő kereslet? Egyre kevesebb iPhone-t gyártanak

A vállalat eladásaira hatással van a globális chiphiány és az iPhone 13 iránti kereslet is csökkent.


A Bloomberg jelentése szerint az Apple jelezte az alkatrész-beszállítóinak, hogy a kereslet visszaesése miatt nem biztos, hogy annyi iPhone 13-at gyárt le, mint amennyire számítottak.

Bár a vállalat máris 80 millióra csökkentette az idei megrendeléseket – a 90 milliós célról –, a hírek szerint eddig úgy tervezték, hogy a visszaesés nagy részét jövőre tervezik pótolni. Most azonban az Apple állítólag közölte a gyártó partnerekkel, hogy ez nem biztos, hogy megtörténik, és nem biztos, hogy a várt megrendelésnövekedést biztosítani tudják.

Mint szinte minden más technológiai vállalat, az Apple is küzd a globális chiphiány okozta ellátási gondokkal. Tim Cook vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat legutóbbi negyedéves bevétele a chiphiány, valamint a COVID-19 délkelet-ázsiai gyártásra gyakorolt hatása miatt 6 milliárd dollárral csökkent.

Amennyiben a Bloomberg jelentése pontos, az arra utal, hogy az iPhone 13-as termékcsalád még a beszállítói válság nélkül sem biztos, hogy megfelel az Apple várakozásainak.

Az eredeti terv, miszerint 2021-re 90 millió darabot szerelnek össze, a megnövekedett kereslet előrejelzését tükrözte, mivel az Apple általában 75 millió iPhone-t szokott eladni minden egyes megjelenési évben.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk