Egy férfi öltönyben.

A magasabb tesztoszteronszint lehet az oka a „bunkó” viselkedésnek

Egy kanadai kutatás arra fókuszált, hogy milyen összefüggés van a tesztoszteronszint és a „bunkóság” között.

Amint arról a PsyPost beszámol, a HEC Montréal friss tanulmánya a férfi hormon mennyiségét a szexuális helyzetekben tanúsított etikátlan viselkedéssel hozta összefüggésbe – vagy a köznyelvben a „fuckboy" szóval jellemezhető viselkedéssel, amely gyakran azokra a férfiakra utal, akik eldobható tárgyként kezelik azokat a nőket, akikkel randiznak.

A kanadai kutatók tanulmánya 83 férfira és 91 nőre összpontosított, akiket nyálminták leadására – a tesztoszteronszint vizsgálatára – és egy kérdőív kitöltésére kértek. Az első kérdések arra vonatkoztak, hogyan érezték magukat, amikor romantikusan „üldöztek” egy ellenkező nemű embert, akinek egy másik, velük azonos nemű ember is udvarolt. Ezután olyan etikai kérdések következtek, mint például, hogy mennyire érezték jól magukat, amikor „trükköztek a jövedelemadó-bevallásukkal" vagy amikor „viszonyt folytattak egy házas férfival/nővel".

A British Journal of Psychology című szakfolyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy pozitív korreláció van a magas tesztoszteronszint és az etikátlan viselkedésre való hajlandóság között, amikor „intraszexuális versengésről" van szó – ez a kifejezés azt jelenti, amikor két vagy több férfi verseng egy nő figyelméért.

Bár a GEC Montréal tanulmánya nem foglalkozik azzal, hogy ezek a (feltehetően heteroszexuális vagy biszexuális) férfiak hogyan bánnak a kérdéses nőkkel, az a koncepció, hogy a férfiak agresszívebben és kevésbé etikusan viselkednek, amikor megpróbálnak „megnyerni" egy nőt, a tanulmány szerint klasszikus „fuckboy” viselkedés.


Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk