3 filmet nézhetünk meg Budapestről egy különleges helyszínen
Fotó: Unsplash

3 filmet nézhetünk meg Budapestről egy különleges helyszínen

A Főpolgármesteri Hivatal "virágos udvarában" e hét pénteken, szombaton és vasárnap, valamint a jövő hét végén ingyenes vetítéseket tart a Budapest Film olyan legendás magyar filmekből, amelyek Budapesten játszódnak, megidézik egyedi hangulatát - írta a főpolgármester a Facebook-oldalán.

A Budapest Film új vezetése a koronavírus-járvány kezdetétől újabb és újabb ötletekkel igyekezett minél többet megadni klasszikus moziérzésből a nézőknek, az óvatos újranyitásnak pedig szimbóluma lett a fővárosban a "Budapest Kertmozi" rendezvénysorozat elindítása. A kerületekkel közösen szervezett vetítések egytől egyik telt házzal mentek és mennek.
A kertmozizásból - mint írta - nem maradhat ki a Városháza sem. A részletes műsor és a regisztrációs felület megtalálható a https://bpkertmozi.hu/programok/ oldalon.

És hogy mely filmeket nézhetjük meg a hérvégén? Íme!

Liza, a rókatündér

Budapest  Noir

Budapest Noir (16) - november 2-től a mozikban! Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’...

Budapesti mesék

Allegorikus, költészettel és jelképekkel teli történet emberekről, akik villamossal utaznak a mindenki által áhított kocsiszín keresésére. Tökéletes színészi alakítás (a filmben 3 lengyel színész szerepelt) és Sára Sándor csodálatos képei adnak ennek a sajátságos mesének általános érvényt. Emberek egy csoportja a sínekre rak egy kisiklott villamost, ezzel kezdetét veszi utazásuk a mitikus kocsiszínbe. Út közben a legkülönbözőbb akadályokba ütköznek, útjuk Magyarország legújabb történelmének helyszínein vezet át. Megtalálhatók közöttük Rajk perének visszhangja és az 56-os események.

A figyelmetekbe ajánljuk