Az újrahasznosítás egy egészen új formáját csodálhatjuk meg.
„Újrafelhasznál, újraértelmez, relaxál" – ez az új mantra a borturizmusban. A kaliforniai Paso Robels-től a spanyolországi Jerezig sorban alakítanak át hordókat, ipari méretű hajókat, kunyhókat, megfáradt vendégeket elszállásoló helyekké. Ők is felismerték a lehetőséget, hogy környezettudatos borozókká váljanak és ezzel egy második esélyt adjanak az elöregedő szálláshelyeiknek.
A Paso Robles-i Cass borászat tulajdonosai, Steve Cass és Ted Plemons tulajdonosa álmodtak egy nagyot és úgy döntöttek, hogy vendégeket is elszállásolnak, hogy így osszák meg a borozójukat. Júniusban a Cass nyitott egy hotelt, ami egy kifejezetten ragyogó designt kapott a Viognertől. Szállításhoz használt konténereket használtak az újraértelmezés során. „Mi egy olyan élményt akartunk adni az embereknek, amire biztosan emlékezni fognak és sokáig beszélnek még róla" - mesélte Cass a winespectator.com-nak.
Borkóstoló hotelek újra felhasznált elemekből
A környezetbarát designt már nyolc szálláshely és egy iroda is átvette.
A