bor infografika

Hány féle szőlőt termesztenek Magyarországon? A narancsbor valójában bor? Mit jelent az, ha egy bor vegán? Milyen ételhez milyen bort válasszak? Többek közt ezekre is megadják a választ a magyar grafikusok.


bor \u00e1ra grafika

facebook

Magyarország huszonkét borvidékén közel százötven fajta szőlőt termesztenek. Egy palack bornak, ki hitte volna, de körülbelül nyolcvan százaléka víz. Egyes palackokra vegán címke kerül, hiszen annak ellenére, hogy szőlőből készül, nem minden bor vegán. Narancsbort Magyarországon is készítenek, de ennek valójában semmi köze a narancshoz.

Ilyen és hasonló érdekes információkról, tényekről és tudnivalókról tájékozódhatunk a dpwines Instagram- és Facebook-oldalának segítségével, P. Szabó Miklós, Dabronaki Dávid és Farkas Dénes, akik a csapatot alkotják a márkanév mögött, és maguk is a bor szerelmesei közé tartoznak.

A borfogyasztási etikett szabályai és izgalmas bor-étel párosítások mellett rengeteg más érdekes és szórakoztató infót tanulhatunk el a grafikáikból, adta hírül a Szeretlek Magyarország.

A figyelmetekbe ajánljuk