Leonardo Bonucci

Ezt maga a játékos árulta el egy friss interjúban, amiben abba is beavatott, milyen volt a színfalak mögött az EB döntő.


Leonardo Bonucci a mai Juventus-Chelsea előtt interjút adott a The Athletic-nek, a cikkből pedig számtalan izgalmas, kulisszák mögötti részlet derült ki. Például elárulta, hogy az EB-győzelemben leginkább az volt a kulcs, hogy mivel a keretből 18 játékosnak ez volt az első nagyobb válogatott tornája, ezért nekik, tapasztaltabb társaiknak kellett nyugalmat árasztaniuk. Ezt pedig úgy tették, hogy folyamatosan vicceltek a fiatalokkal és egy nagy bulit csináltak az egész élményből. Cserébe amikor elhangzott a sípszó, mindenkitől szigorú fegyelmet vártak el és győzni akarást.

Szerinte a győzelmük kulcsa az volt, hogy az angolok ellen egy pillanatig sem vették biztosra a győzelmet, ezért nem is igazán volt rajtuk ez a fajta nyomás, tudták, hogy mindenért keményen meg kell küzdeniük. Ugyanakkor a döntő második félidejét már úgy kezdték, hogy azt érezték, meglesz a trófea, hiába vezet ellenfelük. A gól után pedig látták a félelmet az angolokon, akik rettegtek attól, hogy kapnak mégegyet.

Az interjú egy pontját azt is elárulta, hogy figyelemmel szokta követni a Manchester Cityt, mivel nagy rajongója Pep Guardiolának. Sőt sokáig az is volt a terve, hogy vele dolgozzon, ehhez pedig többször is közel került.

Az volt az álmom, hogy Pep legyen az edzőm. Ehhez 2016-ban kerültem a legközelebb. A határán voltam annak, hogy a Citybe igazoljak. Már csak a legutolsó részletek hiányoztak, amikor a Juventus úgy döntött, hogy mégse ad el. Úgy döntöttünk, hogy együtt maradunk. Aztán elmentem az AC Milanban, mehettem volna a Citybe is, de túl sok mindennek kellett volna hozzá egyszerre összejönnie. Meg amúgy is szavamat adtam már a Milannak. Múlt évben újra beszéltem Peppel. Akart engem, de azt mondtam neki, hogy a Juventus az otthonom. Boldog vagyok itt. Otthon érzem magam itt. Jóvá akartam tenni, hogy a Milanban játszottam egy szezont. Újra a Juventus szimbólumává válni a legizgalmasabb dolog volt számomra, amit tehetek karrierem ezen pontján.

Arra is kitért, hogy miért fizetnek a csapatok egyre többet középhátvédekért. Szerinte azért, mert hiány van igazán jó játékosból a poszton, továbbá nem véletlen, hogy csapatoknak rá szokott menni a szezonjuk arra, ha kiesik egy darab középhátvéd, mint azt láttuk a Liverpool és a City esetében is az elmúlt években. Na de mitől lesz valaki igazán jó középhátvéd? Bonucci szerint attól, hogy jól olvassa a játékot és vezér a pályán. Nem elég jónak lenni technikailag. Látványos egy becsúszós mentés, de az igazán jó védő szól a társának, hogy figyeljen oda valamire, hogy eleve ne kelljen becsúszva menteni. Ugyanakkor ez többnyire láthatatlan a futballt szemlélők számára, de a legfontosabb.

Kitért többek között arra is, hogy mi történik jelenleg a Juventusnál, ami valóságos válságon megy keresztül. Szerinte Cristiano Ronaldo érkezése negatív hatással volt a mentalitásra. A csapat el kezdte azt érezni, hogy Ronaldo majd megnyeri nekik a meccseket és sokáig így is volt, ezért mindenki picit kevésbé tette oda magát, mint korábban.

Ugyanakkor kiemeli, hogy tavaly annak köszönhetően nyertek olasz kupát, hogy csapatként játszottak, a portugál sztár se nyert volna semmit a mögötte levő csapat nélkül. Kiemeli továbbá az ügyetlen tranzíciót is, de pozitívan látja a jövőt, szerinte fiatal tehetségeiknek kezd elég meccs lenni a lábukban ahhoz, hogy újra a csúcsra jussanak, már csak vissza kell találjanak ugyanahhoz a küzdeni akaráshoz és kemény munkához, ami korábban jellemezte őket.

Ezeket hallgatva felmerült a kérdés, hogy Bonucci készül-e az edzőségre. A válasz pedig természetesen igen, még ha mint megjegyzi, a felesége jobban örülne annak, ha több időt töltene otthon foci helyett. De ez még a jövő zenéje számára.


A figyelmetekbe ajánljuk