Napindító gondolat – 04.28.

Hol bujkál mostanában a remény, miről ismerhetjük föl, és hogyan ragadhatjuk meg? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Hamu és Gyémánt magazin legújabb lapszámában négy közéleti szereplő segítéségével. A mesekutató, meseterapeuta Boldizsár Ildikó szerint a remény nem mindig akkor jön, ha számítunk rá.


Meglepetés, akárcsak a szivárvány

Hamu és Gyémánt

Hogyan jelenik meg előtte vizuálisan a remény fogalma – többek közt ezt a kérdést tettük fel Boldizsár Ildikónak. „Ha lecsukom a szemem, és a reményre gondolok, három kép jelenik meg bennem egymás után. Először egy kis katicabogarat látok a sarokban. Ezután megérkezik egy vörösbegy – ő már sokkal közelebbjön. És egyszer csak elementáris erővel egy hatalmas, gyönyörű szivárvány tűnik fel" – mesélte a meseterapeuta a Hamu és Gyémánt magazinnak adott interjúban.

Egyszer fent, egyszer lent – nemcsak egy éven, egy hónapon, hanem akár egy napon belül is változhatnak az előjelek, állandó mozgásban tartva az életünket. Ez a hullámzás az elmúlt időszakra különösen jellemző volt. Hol bujkál a nehéz időkben a remény? Erről beszélgettünk Boldizsár Ildikóval, Mautner Zsófival, Stork Natasával és Szőnyi Ferenccel. Az interjúkat a Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszámában találod.

Boldizsár Ildikó további gondolatai a reményről a Hamu és Gyémánt új lapszámában

Hamu és Gyémánt magazin már az újságárusoknál!Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszáma április 9-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk