Bohém rapszódia

Bohém rapszódia

Perli a Bohém rapszódia forgatókönyvírója a film producereit

Állítja, megállapodtak a bevételek 5%-át illetően, amit azóta se kapott meg többszöri megkeresés után sem.


A Bohém rapszódia forgatása finoman szólva se volt problémamentes. A forgatás közben rendezőt cserélő film ennek ellenére 5 Oscar-jelölést gyűjtött be, amiből 4-et díjra is váltott, fontosabb kategóriákban is. Emellett pedig 55 milliós büdzsével 911,1 millió dollárt termelt. Szóval amilyen sok problémával indult a Queenről szóló film, akkora sikersztorivá vált a végére a felek számára.

Ugyanakkor mindebből a sikerből Anthony McCarten forgatókönyvíró, aki most beperelte a filmet gyártó GK Filmst. Keresetében állítja, hogy megállapodtak a produkciós céggel és annak vezetőjével arról, hogy a film bevételeinek 5%-át is megkapja siker esetén. Állítja, tudta, hogy a cég kevés pénzt tud ajánlani íróknak, ezért állapodtak meg a későbbi kompenzációban. Ugyanakkor ezt a pénzt a mai napig több megkeresés után sem kapta meg.

És itt jön a hollywoodi könyvelés csodája. A cég ugyanis állítja, nincs bevétel, amit megkaphatna McCarten. Annak ellenére ugyanis, hogy a film 55 milliós hivatalos büdzsével majdnem 1 milliárdot termelt a mozikasszáknál, 51 milliós veszteséget könyveltek el a film kapcsán. Fura módon az író a keresetében nem nevezi meg a 20th Century Fox stúdiót és annak jogutódját, a Disney-t, kifejezetten a producereket perli jussáért. A cég jelezte, szeretné bevonni partnereit is az ügybe.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk