Mint a mesében: lufikkal emelkedett több kilométer magasba - videó

Mint a mesében: lufikkal emelkedett több kilométer magasba - videó

Közel négy tucat héliumos lufival szállt fel David Blaine az arizonai sivatag felett. Ezt mindenképp látni kell!


A mutatványt a YouTube élőben közvetítette, és közel 800.000-en követték figyelemmel a repülést.

David Blaine, amerikai illuzionista és extrém előadóművész valószínűleg megdöntötte az eddig fennálló rekordot, hiszen 7,6 km magasra jutott fel a héliumos lufik segítségével. Eredetileg 5 km-es magasságig tervezték a repülést, de végül jó 2,5 km-el "túlrepülték" a kitűzött célt.

Jól látszik a videón, hogy Blaine már nem is bírta ezt a magasságot: az elején csak kapkodta a levegőt és nehezen lélegzett, később már oxigénmaszkra volt szüksége. Blaine csapata a földön figyelte az előadó életjeleit a ballonrepülés idején, ahol csúcsemelkedése során a hőmérséklet elérte a mínusz 13 fokot is. Az egy órányi levegőben töltött idő után lecsatolta magát, majd ejtőernyővel a hátán elindult a föld felé.

Blaine körülbelül másfél évig készült a mutatványra, és különböző pilótaengedélyeket is szerzett a repüléshez, illetve az ejtőernyős vizsgát is letette, ami ekkora magassághoz szükséges.

A motivációja nem volt túl bonyolult: nemrég megnézte a Fel! című mesét, ahol megtetszett neki az ötlet, hogy héliumos lufikkal repülnek a levegőbe.

A figyelmetekbe ajánljuk