billie eilish
www.youtube.com

Billie Eilish elnézést kért rasszista megnyilvánulásaiért

Billie Eilish felszólalt és bocsánatot kért egy videójáért, amely a napokban robbantotta fel a közösségi médiát, amelyben rasszista szavak hagyták el a száját, illetve gúnyolódott az ázsiai akcentuson.


Az énekesnő Instagram-sztorijában közzétett hosszú közleményében azt írta, hogy rendkívül megdöbbentette és szégyelli magát a TikTokon újra felbukkant videója miatt, amelyben egy ázsiai-ellenes szitokszó hallható.

...akkor még nem tudtam, hogy ez egy becsmérlő kifejezés, amit az ázsiai közösség tagjaira használnak. Megdöbbentem és zavarba jöttem, és legszívesebben kitörölném, hogy valaha is ezt tettem. Függetlenül az akkori tudatlanságomtól és koromtól, semmi sem változtat a tényen, hogy ez bántó volt, és ezért sajnálom"

– kért elnézést az énekesnő, majd hozzátette:

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor valaha is hallottam ezt a szót, mivel a családomban senki sem használta körülöttem"

Eilish a nyilatkozatát azzal zárta, hogy:

Nemcsak hiszek, hanem mindig is keményen dolgoztam azon, hogy a platformomat a befogadásért, a kedvességért, a toleranciáért, a méltányosságért és az egyenlőségért való küzdelemre használjam, amire mindannyiunknak szüksége van, hogy továbbra is beszélgetéseket folytassunk, figyeljünk és tanuljunk".

(NME)

A figyelmetekbe ajánljuk