Benedek Tibor újpest-szurkolók
Fotó: UVSE/Benedek Tibor

Csodálatos élőképpel emlékeztek meg Benedek Tiborról – videó

Az Újpest-szurkolók sohasem felejtik el legendájukat.


Immár két és fél hónapja nincs velünk Benedek Tibor, a valaha volt egyik legnagyobb magyar vízilabdázó. Hosszú betegség után, június 18-án hunyt el. Ebben a cikkben búcsúztunk tőle, emellett a Hamu és Gyémánt magazin legfrissebb számában egykori edzője, Horkai György, korábbi játékostársa, Kiss Gergely és válogatottbeli játékosa, Erdélyi Balázs búcsúzott tőle emlékfoszlányokkal.

Emlékét nem csak mi őrizzük, de szerettei, barátai és természetesen a szurkolók is. A női vízilabda bajnokságban csütörtökön az FTC-vel csapott össze az UVSE a Margitszigeten. Az újpesti pólós hölgyek visszavágtak a bő két hete elszenvedett vereségért, és 16-10-re legyőzték a nagy riválist. A meccs előtt az Újpest-tábor pazar élőképpel, görögtüzes pirotechnikai bemutatóval emlékezett meg Benedek Tiborról. Megható pillanat volt, ahogy a világklasszis nevét skandáló újpesti drukkerekhez a ferencvárosi szurkolók is csatlakoztak. Íme:

Nem véletlen az újpestiek kötődése: Benedek Tibor 1989 és 1996 között BEK-et, bajnokságot is nyert az UTE-val, egy interjújában elárulta, annak idején egy rivális csapat magasabb fizetést ajánlott neki, mégis inkább az UTE-t választotta.

A figyelmetekbe ajánljuk