barbie

a Barbie új kollekciója

A járvány elleni küzdelem hőseiről mintázták az új Barbie-babákat

A Mattel 6 olyan fontos női figurát választott új kollekciójához, akik sokat tettek ahhoz, hogy fel tudjuk venni a harcod a koronavírus-járvánnyal.


A Mattel korábban már készített híres emberekről készült Barbie-babákat, most új kollekciójának inspirációul viszont hat olyan nőt választott, akik munkájukkal rengeteget segítettek, hogy fel tudjuk venni a harcod a világot letaroló koronavírus-járvánnyal – hívta fel rá a figyelmet az In.hu.

Az új kollekció mintaadói közt megtaláljuk Sarah Gilbertet, aki az Oxfordi Egyetem professzorát, aki az AstraZeneca vakcina egyik társfejlesztője, továbbá Amy O'Sullivant, aki a brooklyni Wycoff kórház sürgősségi osztályának nővereként az első covidos beteget is ellátta.

Emellett a diszkrimináció ellen küzdő orvos, Audrey Cruz, az egészségügy rendszerszintű rasszizmusa ellen küzdő, a Torontói Egyetem pszichiátriai rezidenseként dolgozó Stacy Oriuwa, Jaqueline Goes de Jesus brazil biológus kutató, továbbá a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak újrahasznosítható műtősruhát fejlesztő Kirby White is kap egy róla formázott babát.

(Forrás: In.hu)

A figyelmetekbe ajánljuk