Új versenyző a piacon: az Apple hamarosan elkezdheti gyártani első elektromos autóját
Getty Images

Új versenyző a piacon: az Apple hamarosan elkezdheti gyártani első elektromos autóját

Évek óta beszélik, hogy az Apple is beszáll a versenybe, de most először kerültek ki részletesebb információk a tervekről.

Úgy tűnik az Apple is lát potenciált az elektromos autók piacában, és sajtóhírek szerint pár éven belül piacra is dobja az első önvezető járművét. A Reuters információi szerint vadonatúj, eddig még nem használt technológiát fognak alkalmazni az akkumulátorok gyártása során.

Mindennek – a jelentések szerint – 2024-ben kezdene neki a cég. A Reuters cikkében megszólaló források szerint mindez akkora dobás lesz az autópiacon, mint amikor az Apple bemutatta az első iPhone telefonokat. Bár már régóta tervben volt, hogy a számítógép- és telefonpiac meghódítása után az Apple az autók világába is bekoptat – Project Titan névvel titkolóztak évekig –, de csak 2020 végére kerültek elő a részletek a tervekről. Egyelőre annyit sejteni, hogy a járműre külső beszállítótól LIDAR érzékelő kerülhet, de nem lenne meglepetés, ha az iPhone 12 Pro és az iPad Próhoz használt szenzorokat is felhasználnák.

A folyamat több év után most azért is pöröghetett fel a Reuters szerint, mert a már említett Project Titan csapatából közel 200 embert rúgott ki a vállalat, és az egész munkafolyamatot átszervezték. Valószínűleg elsősorban külső partnerekre támaszkodnak majd a gyártás során.

A 2024-es dátum persze még változhat, főleg amíg tart a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság, de úgy tűnik az Apple már begyújtotta a rakétákat, és gőzerővel készül berobbanni az elektromos autók piacára.


A figyelmetekbe ajánljuk