Atletico Madrid

Atletico Madrid

Az Atletico Madrid új meze olyan, mintha összekenték volna

Szokatlannak szokatlan, de jónak nem igazán jó.


Amikor az ember csíkokat fest, akkor mindig benne van a veszélye, hogy festés közben kifut a vonalból. Éppen ezért szokták körberagasztani a széleket, hogy lehetőleg a ragaszt kenjük össze az óvatlan hibáinkkal, ne a falat. Nos, ha ránézünk a spanyol bajnok Atletico Madrid legújabb mezére, akkor megállapítható rajta, hogy nem használtak a festésnél ragasztószalagot.

A mez kifejezetten praktikus olyan szempontból, hogy ha valakinek meccs közben elkezd vérezni az orra, esetleg a feje, az pedig rácsepeg a mezére, akkor az fel sem fog utána tűnni senkinek a dizájn miatt. Emellett esős időben pont megy a sárhoz, ahelyett, hogy egy teljesen szép mezt összecsúfítanának sárfoltokkal.

Ugyanakkor esztétikailag része annak a tendenciának, hogy mostanában a meztervezők folyamatosan próbálnak újítóak lenni a csíkosmezes csapatoknál, de a végeredmény mindig ilyen röhejes lesz. Emlékezhetünk az Inter tavalyelőtti rácsos csíkjaira, vagy éppen a Juventus tavalyi mezére, ami úgy nézett ki, mintha nyomtatás közben kifogyott volna a fekete tinta. Most pedig itt az Atletico meze, ami olyan, mintha Microsoft Paintben színezték volna festékszóróval.


A figyelmetekbe ajánljuk