angol válogatott

Még egy csapat se kezdett így EB-t, mint az angolok

Pickford és a válogatott is közel áll két újabb rekord felállításához. Bevehetetlen egyelőre a kapujuk.


Anglia szokatlan magabiztossággal és pontossággal verte 4-0-ra Ukrajnát az EB negyeddöntőjében, olyanra pedig még sose volt példa a torna történetében, hogy az angolok rendes játékidőben jussanak elődöntőbe. Korábban mindig büntetőkig jutottak a meccsek.

Ezzel pedig ötödik mérkőzésén sem sikerült az ellenük játszó csapatoknak betalálnia. Korábban csak egy csapatnak jött össze, hogy öt meccsen ne találjanak be ellene az ellenfelek, ez pedig a 2012-es győztes Spanyolország volt. Egy meccsre vannak tőle az angolok, hogy új rekord születhessen.

Az angolok kapusa, Jordan Pickford egyébként zsinórban hetedik válogatott meccsén nem kapott gólt, ami korábban csak egy embernek jött össze angol kapusok közül, az pedig a világbajnok Gordon Banks volt 1966-ban.

Ráadásul Anglia az első csapat a torna történetében, amelyik az első öt meccsén nem kapott gólt. Már most történelmet írtak, ugyanakkor ennyi sorsszerű hasonlóság ellenére csalódás lenne valószínűleg számukra, ha nem húznák be az EB-t. Egy biztos, csapatként nem voltak ilyen jók már évtizedek óta, Gareth Southgate jó munkát végzett.


A figyelmetekbe ajánljuk