Fotó: Christine Siracusa / Unsplash
Szezámmagos-citromos pirított zöldspárga kuszkusszal
2020-05-05
Ez a zöldspárgás fogás előételként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét, de készíthetjük köretként csirkemell vagy grillezett halak mellé!
Fotó: Bácsi Róbert László
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük egy lábasba a kuszkuszt, öntsük fel 220 ml forrásban lévő vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal fedjük le, és hagyjuk állni 8–10 percig, amíg megpuhul. Vegyük le róla a fedőt, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, a felkarikázott újhagymát, a felkockázott koktélparadicsomot és villával jól keverjük át, hogy a szemek elváljanak egymástól. Végül egy tálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és öntsük rá a kuszkuszra.
Recept: Nagy Zita és Tóth Anita