A jó idővel a strandolási kedvünk is megjön – ezeken az európai tengerpartokon akár tavasszal is megmártózhatunk.

Végre itt a tavasz, de sokan már most a nyári vakációról ábrándoznak. A Balaton vize ilyenkor még csak a nagyon bátrak számára ajánlott, de az évnek ebben a korai szakaszában sem kell lemondanunk a strandolás élményéről. A Swiss Family Fun nyomán ajánlunk 5 európai tengerpartot, ahol nemsokára már csobbanni is lehet.

Algarve, Portugália

The Algarve, Portugal's southernmost region, is known for its rugged coastline and whitewashed fishing villages perched on low ...

Algarve Portugal by Drone 🇵🇹 4K Aerial Footage

Portugália legdélebbre eső tartományában már a tavaszi hónapokban is bemerészkedhetünk a tengerbe, ilyenkor is kifejezetten kellemes az időjárás arrafelé. Ha mégis kicsit csípősnek éreznénk a vizet, fizessünk be egy hajóútra! A Benagil-barlang kihagyhatatlan látnivaló, de delfines túrákon is részt vehetünk.

Ez is érdekelhet: Egy csipet Portugália – 5 tipp a mediterrán ország rajongóinak

Korzika, Franciaország

Beautiful relaxing music. Enjoy peaceful music on piano and guitar. It can be used as alarm clock music, sleep music, study music, ...

4K Corsica - Breathtaking Views From Above - 4K Video Ultra HD

Napóleon szülőhelyére tavasszal is érdemes ellátogatni, sőt ilyenkor érdemes igazán.

Korzika ugyanis meglehetősen drága úti célnak számít, a főszezonon kívül viszont olcsóbban is megszállhatunk itt.

Ha már erre járunk, mindenképp látogassunk el a francia császár ajacciói szülőházába, de ki ne hagyjuk Calvi fellegvárát sem!

Ciprus

Cyprus - 4K UHD Drone film. Cyprus officially called the Republic of Cyprus, is an island nation in the eastern Mediterranean Sea.

Cyprus - 4K UHD Drone film | Explore Nicosia Cyprus and Beautiful Places in Cyprus - 4K Drone

Ciprus ugyancsak jó választás lehet az előszezonra, a „szerelem szigetén" már most húsz fok fölötti hőmérsékleteket mérnek.

A híres Kék-lagúna hajóval könnyen megközelíthető, és már a tavaszi hónapokban is megmártózhatunk benne. A sziget ráadásul növényvilágáról is híres, amely éppen ilyenkor mutatja legszebb arcát.

Costa del Sol, Spanyolország

Traveling all over theses fabulous places in Spain has been a pure fun and pleasure. But, creating a top of favourite places in ...

7 Best Places to Visit in Andalusia Spain - 4K Travel Guide

A Napospart Andalúzia déli részén található. A környék enyhe klímája már az év korai szakaszában turisták tömegeit vonzza. Április-májusban már nyugodtan megfürödhetünk a Földközi-tengerben, de kulturális látnivalókban is rendkívül gazdag a régió, elég, ha Sevilla, Málaga vagy Granada városát említjük.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 5 alig ismert görög sziget, ahol szinte a Mamma Mia világában érezzük magunkat

Szantorini, Görögország

Χαίρετε and Welcome to this aerial drone footage of Santorini, Greece, in 4K UHD resolution! Santorini, Greece 4K ULTRA HD 60 ...

Santorini, Greece 🇬🇷 in 4K ULTRA HD 60FPS Video by Drone

Szantorini az Égei-tenger egyik legdélibb szigete, ennek megfelelően éghajlata is igen kellemes. Már márciusban bemerészkedhetünk a vízbe (17-18 fokos ekkortájt), de Szantorini nem csupán a gyönyörű strandjairól híres, hanem például borászatairól is: a vulkanikus talajon kiváló minőségű szőlő terem. Az előszezonban ráadásul elkerülhetjük a görög szigetekre jellemző tumultust.