Számos kultikus filmes kellék, köztük C-3PO feje is kalapács alá kerül ez év novemberében. A relikviát maga a robotot játszó színész, Anthony Daniels bocsátja árverésre. Már az első Star Wars-filmben is látható fejdíszért akár 1 millió fontot, azaz 450 millió forintot is kiadhat egy lelkes és gazdag rajongó.

C-3PO feje egy több mint 1800 darabos filmes és televíziós emléktárgy gyűjtemény része, amely november 9-12. között kerül árverésre Londonban.

Ezt is olvasd el! Egy apró változtatáson múlott a Star Wars legdrámaibb jelenetének sikere

Az aukció összértéke a becslések szerint meghaladja a 12 millió fontot, ami nagyjából 5,4 milliárd forint környékén mozog.

www.youtube.com

Star Wars Episode IV: A New Hope - Trailer
Lenyűgöző számú tétel kerül kalapács alá, és rendkívüli tartalmakat kínálunk, köztük Anthony Daniels hihetetlen gyűjteményét
nyilatkoztaStephen Lane, az aukciót vezető Propstore alapítója és vezérigazgatója.

A robotot megformáló Anthony Daniels személyes gyűjteményéből származó világító fej már az 1977-es Egy új remény című elsőként leforgatott Star Wars-filmben is szerepelt.

Nagyon örülök, hogy a Propstore vállalta a gyűjteményem kurátori kezelését, és bízom benne, hogy a tárgyak a megfelelő kezekbe kerülnek. Remélem, hogy ezzel örömet szerezhetek a Star Wars-rajongóknak és gyűjtőknek szerte a világon, és esélyt kapnak arra, hogy birtokba vehessenek egy darabot az igazi kellékekből

– fejtette ki a 77 éves angol színész.

Ez is érdekelhet: 4+1 Star Wars-jelenet, amit még George Lucas is utált

A közelmúltban is rengeteg popkulturálisan értékes tárgy került eladásra és ezen a londoni aukción is még számos egyéb filmes kellék fog gazdájára találni. Többek között az Egy rémálom az Elm utcában című filmsorozat főgonoszának, Freddy Kruegernek a kesztyűje, és egy Indiana Jones által használt korbács és ing is kalapács alá kerül.

Ezen kívül még Leonardo DiCaprioTitanicban viselt jelmeze is megvásárolható lesz, de a kínálatban Jennifer Lawrence, Marlon Brando, Daniel Craig és Cillian Murphy által viselt vagy használt tárgyak is szerepelnek. A legmagasabb áron eladott termék azonban minden bizonnyal C3PO aranyfeje lesz, amelynek becsült ára forintban 225-450 millió forint között mozoghat.