Phoebe Bridgers fellépése emlékezetes lett, fura módon még vitát is generált, most pedig sok pénzért elárverezte a törött hangszert.

Phoebe Bridgers fellépése a Saturday Night Live-ban kifejezetten emlékezetes lett, miután a szám végén a rocksztár rocksztárhoz méltón széttörte a gitárját az erősítőn. Ettől aztán nagyon sok nyárspolgár lett dühös, hogy szét merészelte a hangszert zúzni, látszólag elfeledkezve a rockzene több évtizedes történelméről és hagyományairól. Több idősebb zenész is kikelt miatta.

www.youtube.com

Phoebe Bridgers Smashes Her Guitar in Epic 'Saturday Night Live'

Összességében tipikusan a nagy hűhő a semmiért esete volt. De ha már ekkora figyelmet kapott, a zenész úgy döntött, meglovagolja a felháborodásból adódó hírnevet és az összetőrt, kvázi relikvia hangszert árverésre bocsájtotta jótékonysági célokra. Legalább valami értelme legyen ennek az egész fura hisztinek, gondolhatta.

www.youtube.com

BOOMERS MAD! (Phoebe Bridgers Smashes Guitar)

Nos, a hétvégén valaki 100 ezer dollárt fizetett érte, ami forintban valahol 30 millió körül mozog. A pénzt a GLAAD melegjogi szervezet kapja, aminek ami nagyon hálás volt az akcióért. Mint mondta a szervezet díjátadójának producere, amikor este lefeküdt, még 18 ezer dollárnál tartott a licit és már azt is hihetetlenül soknak gondolta, a 100 ezer legvadabb álmaikat is meghaladta.

(Forrás: Dazed)