Fotó: Brigitte Tohm/Unsplash
Mindent visz ez az egyszerű, de nagyszerű sárgabarackos süti – recept!
2023-07-09
Fotó: Brigitte Tohm/Unsplash
Mi lehet jobb egy finom sütinél? Hát az egyszerűen elkészíthető finom süti! Az alábbi sárgabarackos-marcipános recept recept – előkészülettel és sütéssel együtt – alig egy óra alatt megvan. Tökéletes választás nyárra.
Ez is érdekelhet: 6 réteg, és sütő sem kell: az egyik legkülönlegesebb epres sajttorta recept
Először is készítsd el a marcipánt! (Boltban is megveheted, de ha konyhádban készül, úgy az igazi.)
Egy nagy tálban keverd össze a kétféle cukrot az őrölt mandulával és a vaníliával, készíts egy mélyedést a közepébe! A felvert tojásból 1 teáskanálnyit tégy félre egy kis tálkába, majd a többit a citromlével együtt öntsd a mélyedésbe!
Keverd össze az egészet alaposan, majd rakd bele a tejszínt, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg a massza kenhető nem lesz! Ha túl zsíros vagy túl meleg ahhoz, hogy jól kenhető legyen, tedd a hűtőbe 20 percre!
Fotó: Shutterstock
Tekerd ki a leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleinél enyhén vágj be 1,5 cm-es szegéllyel, de vigyázz, hogy ne vágd át teljesen! A közepén enyhén rombusz alakú mintát karcolj, hogy a tészta ne emelkedjen fel a közepén a sütés során!
Ezt is olvasd el: Pofonegyszerű desszert, amivel meglepheted a családod: lisztmentes csokoládétorta
A tészta közepére kend rá a marcipánt, a szélét szabadon hagyva! Tedd a tetejére a sárgabarackot, a vágott felével felfelé!
Kend meg a szegélyt a félretett felvert tojással, majd süsd 15 percig! Ekkor szórd rá a mandulát. Süsd még 5-10 percig, amíg a mandula aranyszínű nem lesz, és a tészta át nem sül!
Illusztráció
Melegítsd meg a lekvárt alacsony lángon, majd kend meg vele a sárgabarackot. Vágd négyzetekre, és tálald melegen, fagylalttal vagy tejszínnel! Hűtve akár két napig is eláll, ha esetleg mással is megkóstoltatnád ezt az igazán gyümölcsös ízélményt!