Ezt maga a rendező árulta el, aki a filmet is elárulta, amiben a színész meggyőzte őt, hogy tökéletes lesz a szerepre.

Robert Pattinson Batmanje egészen más lesz, mint a többi. Ezt a bűnüldözőt ugyanis a Nirvana frontembere, Kurt Cobain ihlette. Ez biztosan furán hangzohat, a The Batman rendezője, Matt Reeves így magyarázta el ezt egy interjúban:

Amikor írok, általában zenét hallatok. Amikor az első felvonást írtam, akkor feltettem a Nirvana Something In The Way című számát. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a nőcsábász Bruce Wayne helyett, akit már sokszor láttunk, ebben a karakter ikább egy visszahúzódó figurává válik a nagy tragédia után. Szóval elkezdtem kapcsolatot keresni Gus Van Sant Last Days című filmjével, meg játszadozni azzal az ötlettel, hogy Kurt Cobain kitalált verziója egy lepusztulóban levő kastélyban lakik.

www.youtube.com

THE BATMAN – Main Trailer

A Last Days egyébként Kurt Cobain egy elképzelt verziójának utolsó napjait mutatja be. De Reeves említett egy másik filmet is, ami hatással volt az övére valamilyen módon. Pattinsont ugyanis a Jólét című filmben nyújtott alakítása miatt találta tökéletesnek a szerepre.

Abban a filmben érzed a kétségbeesettségét és sebezhetőségét, de az erejét is. Gondoltam, tökéletes keverék lesz. Megvan benne ráadásul az is, ami Kurt Cobainben, hogy egyszerre néz ki úgy, mint egy rocksztár és egy remete, a kettő közül bármelyik lehet.

www.youtube.com

Good Time | Official Trailer HD | A24

(Forrás: Consequence)