Tekintettel arra, hogy bolygónkon több millió különböző állatfaj él, biztosan vannak olyan élőlények, amelyeket még sosem láttál vagy hallottál. Íme 5 ritka állat, amelyekről nem esik túl sok szó.

Erdei kutya

commons.wikimedia.org

A bozótos pufók kutyus egy Dél- és Közép-Amerikában található kistestű kutyafajta. Először brazíliai barlangokban talált fosszíliákból azonosították, és sokáig kihaltnak hitték. Legközelebbi élő rokonai a sörényes farkas és az afrikai vadkutya. Brazíliában az erdei kutyát cachorro-vinagre vagy „ecetes kutya" néven emlegetik, mivel az állat vizelete erősen ecetszagú.

Achrioptera manga

commons.wikimedia.org

Valószínűleg még soha nem láttál ilyen élénk színű botsáskát. Míg a legtöbb botsáska általában úgy néz ki, mint a valódi botok, ami segít nekik beleolvadni az erdei háttérbe, az Achrioptera manga feltűnő színekben pompázik.

A Madagaszkár északi részén található faj hímjei az ivarérettség elérésekor kékre, de sokszor a szivárvány különféle árnyalataira színeződnek. Így ahelyett, hogy a lombok közé bújna, látható marad a környezetében, sőt, apró szárnyait arra is használja, hogy megriassza a potenciális ragadozókat.

Elefántcickány

commons.wikimedia.org

Ez az imádnivaló kis fickó egy Afrikából származó rovarevő emlős.

Az elefántcickánynak jellegzetes hosszú orra van, amely az elefánt ormányára hasonlít, és bár felületesen hasonlít a cickányokra, nem sorolható a valódi cickányok közé. Bizarr, de közelebbi rokonságban állnak az elefántokkal, mint a cickányokkal. Emellett a Föld egyik leggyorsabb kisemlősének számítanak. Egyes példányok akár a közel 30 km/h-s sebességet is elérhetik.

Szellemcápa

www.flickr.com

Ezt a hátborzongató kinézetű halat "kimérának" hívják. A "szellemcápák" és "kísértethalak" néven is ismert kimérák porcos halak, amelyek a mérsékelt égövi óceánok fenekén, 8500 láb mélységben találhatók. A kiméráknak sima és csupasz a bőrük, az arcukon lévő jelek pedig érzékszervek, amelyek segítségével érzékelik a vízben lévő elektromos mezőket, ami segít nekik a zsákmány megtalálása során.