Decemberben itt az ideje újra szerelembe esni az Aszúval. Miért pont most? Egyrészt a december 10-ei Aszúnap miatt, másrészt pedig az ünnepi hangulat megalapozása végett, amire egy modern aszú édes fűszeres aromavilága tökéletesen képes.

A rendkívül sokoldalú bor magában is jól fogyasztható, de az ünnepi asztal minden fogása mellé is jól társítható.

Aperitifként is felszolgálhatjuk vendégeinknek, de liba- vagy kacsamájas előételekhez is tálalhatjuk. Amennyiben a fő fogás mellé szeretnénk párosítani, akkor gyümölcsökkel sült szárnyasok, vagy gesztenyével töltött pulyka mellé kínáljuk. Desszert esetében pedig nehéz melléfogni, hiszen az összes karácsonyi süteményhez (bejgli, zserbó, guba) jól passzol.

Ahhoz, hogy páratlan Aszú élményben legyen részünk, fontos, hogy a megfelelő Aszú kerüljön poharunkba.

Az újvonalas Pajzos aszúk között biztosan mindenki megtalálja kedvencét. A könnyedebb „Tradition” aszújuk biztos választás azoknak is, akik nem vallják magukat „nagy borértőnek”. A komolyabb vonalat képviselő, többszörösen díjnyertes „Legend” aszújaik pedig a borszakértők szívét is megdobogtatják.

Kipróbálnád, de csak „kiskarácsonyt” tervezel? A 250 ml-es kiszerelésű Pajzos Aszú pont két fő koccintására lett kitalálva.

Keresd a Pajzos Aszúkat a boltok polcain vagy rendeld meg közvetlen a borászattól.

Ne feledd! Koccints Pajzos Aszúval, és ne csak decemberben!