Készítsd el villámgyorsan az olaszok isteni kekszét: mandulás cantuccini
2024-04-08
A cantucci, egy olasz mandulás keksz, amely a toszkán Prato városból származik.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a szegfűszeget, a vajat és a narancshéjat. Kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd belisztezett gyúródeszkára helyezzük és késsel kettévágjuk.Konyhai robotgépben külön-külön durvára daráljuk a mandulát és a törökmogyorót. A tészta egyik felébe a darált mandulát, a másik felébe a darált törökmogyorót dolgozzuk bele és duci rudakat formázunk belőlük.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és 25 percig sütjük a rudakat. A 25 perc leteltével 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk a sütinket, és az oldalukra fektetve még 10 percet sütjük a cantuccinit.