Mike Myers lesz a főszereplője a Netflix új vígjátéksorozatának, a The Pentaverate-nek, ám a neves komikus nem csak egy szerepet fog játszani.


A történet öt férfit követ majd nyomon, akik egy titkos társaság tagjaként az 1347-es pestisjárvány óta azon dolgoznak, hogy befolyásolják a világ eseményeit, ám egy kanadai újságíró véletlenül belekeveredik az ügyeikbe, olyannyira, hogy végül rá vár majd a világ megmentése.

Myers egyébként már az 1993-as Elbaltázott nászéjszaka című filmben is utalt a Pentaverate-re, amelyben említette a főhős apja, hogy létezik egy titkos társaság, amelynek tagjai irányítják az egész világot.

A színész egyébként abban a filmben is – de még persze jó néhányban – több szerepet játszott: a főszereplőt Charlie Mackenzie-t, valamint annak szókimondó skót apját, Stuartot alakította. Most, hogy milyen karakterek bőrébe bújva láthatjuk egyelőre nem tudni.

A sorozat forgatása már elkezdődött, a megbízás szerint pedig kezdetben hat epizódra számíthatnak a nézők.

A produkcióban olyan színészek sorakoznak majd fel, mint Keegan-Michael Key (The Prom – A végzős bál), Debi Mazar (Nagymenők), Richard McCabe (Sztárom a párom), Jennifer Saunders (Pusszantlak, drágám!) és Lydia West (Évek alatt, Ez bűn).

(NME)