Vegyél fel gombaruhát, találkozz egy nyúllal, lógj egy poszt-apokaliptikus pusztaság vagy egy tenger alatti rejtekhely közepén. A metaverzumban a szerelem és a lehetőségek nem ismernek határokat.

A virtuális valósággal működő metaverzum társkereső itt van, megérkezett és szépen lassan gyarapodik a közönsége.

Meg kívánjuk változtatni a társkereső piacot. Itt a fizikai vonzalom és a külsőségek nem lesznek relevánsak

– mondta a NYT-nek Cam Mullen, a nemrég indult Nevermet nevű VR társkereső szolgáltatás vezérigazgatója.

Nevermet egyike a számos feltörekvő VR társkereső szolgáltatásoknak. Azonban néhány lépéssel továbbviszi a digitális társkeresést. Ellentétben a Hinge mottójával – „törlésre tervezték" –, amely a klasszikus telefonos alkalmazásokat hitvallását sugallja, a Nevermet hisz egy olyan jövőben, ahol egész kapcsolatokat élnek majd a virtuális térben.

Egy nap a virtuális valóság annyira magával ragadó lesz, hogy egyre több kapcsolat fog online virágozni

– folytatódott Mullen megjegyzése.

Azonban ennek előnyei jelenleg nem tűnnek túlságosan egyértelműnek. Egyrészt menedéket jelenthetnek azok számára, akik biztonságos helyre vágynak szexuális identitásuk felfedezéséhez. Illetve Mullen a kiadványnak elmondta, hogy a virtuális formák felvétele lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy a lehető „legjobb formájukat hozzák".

Mások szerint azonban ezek az elképzelések korántsem tűnnek olyan barátságosnak.

Sokan úgy vélik, ez erős társadalmi klikkesedéshez vezethet. Olyan, mint egy igazi középiskolai tinidráma, kivéve, hogy olyan emberek vesznek ebben részt, akik már nagyon rég elhagyták a középiskolát.

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a „modern szerelmi élet" már most is erősen integrálódik a digitális terekbe, legyen szó akár randispecifikus alkalmazásokról vagy közösségi médiaplatformokról.

(Futurism)