A sorozat legendás befejezése óta először láthatjuk majd újra együtt a Maffiózók fontosabb szereplőit. A találkozóra írt a széria alkotója egy kvázi új epizódot is.


Az 1999-ben indult és 2007-ben véget ért Maffiózók minden időn talán egyik legmeghatározóbb sorozata, ami szabályosan berúgta a presztízstelevízió korszakát többedmagával. Fontos szerepe volt abban, hogy ma már közel sem lenézett dolog sorozatozni, sőt a legnagyobb sztárok alig várják, hogy kipróbálják a tévézést, ahol sokszor az igazán érdekes karakterközpontú történetmesélés található napjainkban. Ez pedig elképzelhetetlen volt még akkor, amikor Tony Soprano maffiavezér először elment a pszichológusához.

www.youtube.com

The Sopranos Dictionary | HBO

A sorozat sokat tárgyalt befejezése óta egyébként nem volt még Maffiózók találkozó, most viszont egy nemes ügyért cserébe újra összegyűlnek a fontosabb karaktereket játszó színészek egy virtuális nosztalgiázásra. Egy tűzoltókat segítő szervezetnek gyűjtenek a találkozóval, az online műsorban részt vesz Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Michael Imperioli, Drea de Matteo, Steven Van Zandt, Maureen Van Zandt, Steve Buscemi, Lorraine Bracco, Vincent Pastore, Tim Van Patten és Steve Schirripa is.

www.youtube.com

The Many Saints Of Newark - Official Teaser Trailer HD

Mi több, a sorozat alkotója, David Chase is ott lesz, aki írt egy kvázi új epizódot is, amit majd a résztvevők felolvasnak és eljátszanak a 2 órás műsor folyamán, ami december 18-án esedékes. Nem ez lesz az egyetlen új Maffiózók-tartalom mostanság egyébként. Március 21-én ugyanis érkezik az előzményfilm The Many Saints of Newark címmel, ami Tony Soprano fiatalkoráról fog szólni. A főszerepben pedig a sajnos eltávozótt James Gandolfini fia fogja eljátszani apja fiatalabb verzióját.

(Forrás: Consequence of Sound)