Kecsesek, játékosak és mindenkinek jól állnak. Régóta tudjuk, hogy a macskák az online tér sztárjai, de nem csak a vicces videókban, hanem a divatkampányokban is előszeretettel „alkalmazzák" őket. Íme, néhány kedvencünk.

Chanel 2011 ősz-tél

Chanel 2011

Freja Beha Erichsen modell macskaként Lagerfeld fotóján

Karl Lagerfeld macskák iránti rajongása közismert tény volt, bár saját, hőn szeretett Choupette nevű burmai macskája egyik Chanel kampányban sem kapott szerepet. A macskák iránti vonzalom azért így is megjelent a divatház 2011 őszi-téli kampányában, amelyben Freja Beha Erichsen modellt láthatjuk macskaként Lagerfeld fotóin.

Stella McCartney 2016 ősz

Stella McCartney 2016

Tetőtől talpig macska

Perla, a perzsa, Tobia a ragdoll és Adaline a szfinx voltak a Stella McCartney divatház 2016-os őszi kampányának igazi sztárjai, akiket a pletykák szerint egy kisállat modellügynökségtől kölcsönöztek a képekhez. Egy biztos: remekül illettek a kifejezetten macskaihletésű ruhakölteményekhez, amelyek között tetőtől talpig macskamintás összeállítások, de leopárd- és tigrisminta, valamint sok-sok – természetesen csakis mű – szőrme is megjelent.

Gucci tavasz-nyár 2017

Gucci 2017

Gucci kampány nagymacskákkal

A teljes menazséria megjelenik a Gucci 2017-es kampányában, hiszen bárányokkal, flamingókkal és kígyókkal, és Noé bárkájának más utasaival is találkozhatunk a fotókon. Macskából sincs hiány, csak éppen apró házicicák helyett nagymacskákkal, leopárddal, tigrissel és oroszlánnal pózolnak a modellek.

Könnyed elegancia – Vogue US 2008

Vogue / Steven Meisel

Karen Elson Grace Coddingtonként

Nemcsak a divatmárkák kampányaiban, de a legnagyobb magazinok vezető anyagaiban is kedves mellékszereplők a macskák. Jó példa erre az amerikai Vogue 2008-as Könnyed elegancia címet viselő anyaga, amelyben Steven Meisel világhírű divatfotós kapta lencsevégre Karen Elson modellt jó néhány pihe-puha macska társaságában. A fotósorozatot maga az ihlető, a 60-as évek macskamániás divatikonja, az amerikai Vogue egykori kreatív igazgatója, Grace Coddington stylingolta.

Puma tavaszi kampány, 2017

Puma 2017

Cara Delevingne kölyökpumával

A brit modell, Cara Delevingne maga is amolyan vadmacskaféle, ezt tükrözi az ujját díszítő oroszlánt ábrázoló tetoválás is, nem csoda, hogy karrierje során több alkalommal is készültek róla közös képek igazi nagymacskákkal. Míg a TagHeuer 2015-ben egy bébi oroszlánnal fotózta, 2017-ben, a Puma kampányában egy valódi kölyökpuma volt a társa a képeken.

Forrás: another.com