Koktéloznál, de bizonytalan vagy benne, hogy maradj a klasszikusoknál, vagy kipróbálj egy új keveréket? Az italszakértők szerint van egy pár tuti befutó, és olyanok is, amelyek nagy valószínűséggel csalódást fognak okozni.

Az alábbi koktélokat ajánlják az italszakértők

1. Negroni

A negronit valószínűleg minden csapos ismeri. Nagyszerű módja annak, hogy egy következetes, finom és kifinomult koktélt kapj. Összetevői a világ szinte bármelyik bárja mögött megtalálhatók, és jól ismertek. A koktélt könnyű összedobni: gin, édes vermut és Campari kombinálásával készül.

Ez is érdekelhet: Ezeken a helyeken keverik a világ legjobb koktéljait

Fotó: Shutterstock

Mai Tai koktél

2. Mai Tai

A Mai Tais remek választás azoknak, akik szeretik az édes, mégis erős italokat. Vigyázz, nem csak finom, de alattomos az alkoholtartalma is. Az orgeat szirup − egy mandulából, cukorból és narancsvirágos vízből készült édes adalék − komplex és gazdag ízt ad az italnak, amitől úgy érezhetjük magunkat, mintha egy tengerparton nyaralnánk.

3. Old Cuban

Ajánljuk az Old Cuban-t, ha el akarsz térni a klasszikusoktól, de mégis minőségi italra vágysz. Rum, lime, menta és pezsgő keveréke ez a hibrid daiquiri-mojito-royale koktél, amelyhez a legtöbb bárban minden hozzávaló megtalálható. Különösen jól illik a nyárhoz.

4. Mojito

Garantált a siker, ha citrus alapú koktélokat, például mojitókat rendelünk. A mojitók sokoldalúak, elegánsak, kellemes ízűek, és a legtöbb bárban van belőlük pár különböző változat. Rendelhetsz egy speciális mojitót is, mint a Moscow mules és a French 75.

5. Martini

Az egyszerűség nagy pozitívum, ha koktélokról van szó. Alkalmazzuk a „teljes értékű ételek" megközelítését, ha többet szeretnénk kapni a pénzünkért. Minél egyszerűbb az italod − minél kevesebb hozzáadott keverőanyagot tartalmaz − annál jobb az eredmény. Rendelj egyszerű koktélokat a bár vagy az étterem speciális koktélmenüjéből, és nem fogsz pórul járni!

Ha tovább olvasnál: Utazás a világ bárpultjai körül – 5 nyári ital, amit imádunk!

Az alábbi koktélokat kerüld el inkább, ha nem akarsz magadnak rosszat:

Fotó: Shutterstock

Long Island koktél

1. Long Island

Nemcsak drága, de gyakran rossz minőségű is. Biztos, hogy meg fogod érezni a hatásukat, de az alsó polcról származó szeszes italok, az előre palackozott savanyú szirupok és a csapolt kóla garantálja életed legrosszabb másnaposságát. A szakértők szerint ez az ital nem igazán próbál meg mást elérni, mint hogy leitasson.

2. Miami Vice

Bár érthető a Miami Vice vonzereje, nem valami jó lehetőség ez a koktél azok számára, akik minőségi koktélélélélményre vágynak. Sajnos sok olyan bár van, amely szirupokat és sok más vegyszert használ a koktélok elkészítéséhez. Kerüljük a szirupokon és koncentrált gyümölcsleveken alapuló italokat, mivel ezek elveszik a szeszes ital minőségét.

3. Tequila Herradura

Az italszakértők azt javasolják, hogy kerüljük a házi margaritákat, hogy kihagyjuk a betegesen édes szirupok és az alsó polcról származó tequilák okozta potenciális másnaposságot. Azt is javasolják, hogy kerüljünk minden olyan italt, amely „pisztolyból" jövő keveréket tartalmaz, mivel ezek általában tele vannak tartósítószerekkel, és nem tudjuk, hogy a bár milyen gyakran tisztítja a gépezetet.

Fotó: Shutterstock

Manhattan koktél

4. Manhattan

Kerüljük a vermutos koktélokat is, például a Manhattant, hogy megóvjuk magunkat a rosszulléttől. Ez a három összetevőből álló koktél vermutot tartalmaz, ami könnyen megromolhat. Ha egy régi, poros üveg vermutot látunk a hátsó pulton, érdemes menekülőre fognunk. Ugyanilyen könnyen romlik a a sherry is.

5. Daiquiri és Piña colada

Érdemes kihagyni a népszerű medencés keverékeket, például az epres daiquirit és a piña coladát, ha igazán élvezni akarjuk az italban lévő alkoholt, és azt akarjuk, hogy a koktél megérje a pénzét. Ezek fel vannak hígítva, és lehet, hogy inkább a cukros sziruptól szédülsz majd általuk, mint alkoholtól. Rendelj inkább martini változatot, amely hasonlóan édes és trópusi ital!

Forrás: Insider

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!