Az emberi szemet utánozza képkockáiban az orosz művész.

Rus Khasanov tervező és művész vonzó rövidfilmje több optikai trükköt egyesít egyetlen összefolyó alkotássá. Kisfilmjében csillogó, tintás folyadékok fröccsennek át a képernyőn, ezek később olyan buborékok sorozatát eredményezik, amelyek utánozzák az emberi szem nagyított felvételeit ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A hipnotikus felvételek felhasználják a pareidoliat ─ azt az illúzorikus jelenséget, hogy olyan tárgyakat is képesek vagyunk meglátni nem egyértelmű ingerekben, amelyek fizikailag nincsenek ott.

Mindeközben a kisfilm a heterokrómiát idézi meg, emiatt a Heterochromia iridum címet viseli. Ez egy olyan gyakori állapot, amelyben az ember íriszei többszínűek. A jelenség a pupilla körül sugárzó tüskék és örvények mintázatában jelenik meg Khasanov művében.

Az orosz tervező művészete ezen kívül cseppeken keresztül utánozza ezt az állapotot. Khasanov munkáit megcsodálhatjuk Behance-fiókján keresztül, Vimeo-csatornáján pedig más rövid alkotások mellett megtekinthetjük a Heterochromia iridum kisfilmet.