Szemtelenül jó kisfilm készült az emberi szemről

Az emberi szemet utánozza képkockáiban az orosz művész.


Rus Khasanov tervező és művész vonzó rövidfilmje több optikai trükköt egyesít egyetlen összefolyó alkotássá. Kisfilmjében csillogó, tintás folyadékok fröccsennek át a képernyőn, ezek később olyan buborékok sorozatát eredményezik, amelyek utánozzák az emberi szem nagyított felvételeit ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A hipnotikus felvételek felhasználják a pareidoliat ─ azt az illúzorikus jelenséget, hogy olyan tárgyakat is képesek vagyunk meglátni nem egyértelmű ingerekben, amelyek fizikailag nincsenek ott.

Mindeközben a kisfilm a heterokrómiát idézi meg, emiatt a Heterochromia iridum címet viseli. Ez egy olyan gyakori állapot, amelyben az ember íriszei többszínűek. A jelenség a pupilla körül sugárzó tüskék és örvények mintázatában jelenik meg Khasanov művében.

Az orosz tervező művészete ezen kívül cseppeken keresztül utánozza ezt az állapotot. Khasanov munkáit megcsodálhatjuk Behance-fiókján keresztül, Vimeo-csatornáján pedig más rövid alkotások mellett megtekinthetjük a Heterochromia iridum kisfilmet.

Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk