Anglia királynőjének lenni rengeteg rejtett előnnyel jár. Egy új királyi pletyka szerint ezek közé tartozik egy földalatti alagút is, amely II. Erzsébet egyik palotájából London egyik legpompásabb koktélbárjába vezet.

A Daily Mail szerkesztője, a királyi család ügyeiben jártas Richard Eden egy friss tweetben írt egy beszélgetésről, amelyet Eugénia hercegnő férjével, Jack Brooksbankkal folytatott, aki a tequilákat értékesítő Casamigos márkanagyköveteként is dolgozik.

Eden szerint Brooksbank azt állította, hogy London utcái alatt van egy alagút, amely arra van, hogy a királyi családtagok diszkréten átsurranjanak egy koktélbárba a palotából.

Pontosan a Szent Jakab palota és az ötcsillagos Dukes Hotel bárja között található elméletileg. Itt egy martini amúgy 17 font (7200 forint).

twitter.com

Princess Eugenie's husband shines light on secret #royal tunnelpic.twitter.com/1ViYAOWPv2

Fontos megjegyezni, hogy a Szent Jakab palota ugyan egykor királyok és királynők otthona volt, már nem számít a hivatalos királyi rezidenciához – mióta Viktória királynő a 19. században a Buckingham-palotába költözött.

Manapság a palotát inkább irodaként és ünnepségekre használják, ami azt is jelenti, hogy az alagutat nagyobb valószínűséggel használja valamelyik királyi bürokrata, mint maga a királynő. Ráadásul a 16. században épült, és a mai Dukes mindössze egy háztömbnyire van.

Így a királynő minden bizonnyal nem rendelt meg egy hosszú földalatti átjárót a kedvenc ivóhelyéhez.

A királynő kedvenc itala amúgy is a a gin és a Dubonnet. Amit a biztonság kedvéért érdemes lehet beszerezni a bár személyzetének, ha esetleg mégis megjelenne Erzsébet királynő.

(Food & Wine)