Erzsébet királynő iszik

Anglia királynőjének lenni rengeteg rejtett előnnyel jár. Egy új királyi pletyka szerint ezek közé tartozik egy földalatti alagút is, amely II. Erzsébet egyik palotájából London egyik legpompásabb koktélbárjába vezet.


A Daily Mail szerkesztője, a királyi család ügyeiben jártas Richard Eden egy friss tweetben írt egy beszélgetésről, amelyet Eugénia hercegnő férjével, Jack Brooksbankkal folytatott, aki a tequilákat értékesítő Casamigos márkanagyköveteként is dolgozik.

Eden szerint Brooksbank azt állította, hogy London utcái alatt van egy alagút, amely arra van, hogy a királyi családtagok diszkréten átsurranjanak egy koktélbárba a palotából.

Pontosan a Szent Jakab palota és az ötcsillagos Dukes Hotel bárja között található elméletileg. Itt egy martini amúgy 17 font (7200 forint).

Fontos megjegyezni, hogy a Szent Jakab palota ugyan egykor királyok és királynők otthona volt, már nem számít a hivatalos királyi rezidenciához – mióta Viktória királynő a 19. században a Buckingham-palotába költözött.

Manapság a palotát inkább irodaként és ünnepségekre használják, ami azt is jelenti, hogy az alagutat nagyobb valószínűséggel használja valamelyik királyi bürokrata, mint maga a királynő. Ráadásul a 16. században épült, és a mai Dukes mindössze egy háztömbnyire van.

Így a királynő minden bizonnyal nem rendelt meg egy hosszú földalatti átjárót a kedvenc ivóhelyéhez.

A királynő kedvenc itala amúgy is a a gin és a Dubonnet. Amit a biztonság kedvéért érdemes lehet beszerezni a bár személyzetének, ha esetleg mégis megjelenne Erzsébet királynő.

(Food & Wine)

A figyelmetekbe ajánljuk