Nem csak film, de anime sorozat is készül rögtön. Nemrég debütált képregényszerzőként egyébként.

Mindössze két hete jelent meg Keanu Reeves első képregénye, de már rögtön le is csapott rá a Netflix, hogy multimédiás franchise legyen belőle. Rögtön be is rendelt egy élőszereplős filmadaptációt belőle, továbbá egy animét is, ami a film spinoffja lesz. Ráadásul mindkettőnek Keanu Reeves lesz a producere és a sztárja is, szóval az animében is az ő hangját hallhatjuk majd.

A 12 füzetből álló BRZRKR egy hallhatatlan harcosról szól, aki félig halandó, félig pedig isten, illetve az ő 80 ezer éves küzdelméről korokon keresztül. A csak B-ként hívott hősünket egy átok miatt leküzdhetetlen gyilkolásvágy hajtja, amit több évszázadnyi gyilkolás után úgy döntött, hogy megpróbál célszerűsen használni.

Az amerikai kormánynak vállal olyan küldetéseket, ami a hadseregnek túl mocskos lenne, cserébe hozzáfér minden információhoz, amivel meg tudja állítani az átkot, ami miatt vérszomjas harcossá válik. A film ennek lesz a direkt adaptációja, az anime pedig majd az univerzumot bővíti tovább.

Kétségtelen, hogy Reeves miatt kaphat ez a képregényszéria ekkora figyelmet, ugyanakkor nem pusztán a sztár ismertsége miatt csapott le rögtön rá a Netflix. Az első ugyanis hatalmas siker volt, 615 ezer példányt adtak el már március 3-i megjelenése óta. Szóval ezek a számok önmagában értékes alapanyaggá teszik filmstúdiók számára.

(Forrás: Consequence of Sound)