Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjére ugyan több mint 10 évvel ezelőtt, 2011 áprilisában került sor, de Cambridge hercegnéjét eddig csak kevesebb mint egy tucatszor láthattuk tiarában.

Ahogy a királyi divatetikettnél lenni szokott, több szigorú szabályt is be kell tartani. Először is, Katalin, akárcsak Meghan Markle, csak a házasságkötés után viselhette volna a fejdíszt.

A hagyományok szerint ugyanis ahhoz, hogy tiarát viselhessen valaki, házasnak kell lenni és/vagy bizonyos királyi címet kell birtokolnia. Az egyedülálló nők vagy azok, akik hivatalosan nem tartoznak a családhoz, például nem vehetnének fel ilyen ékszert.

Az egyetlen kivétel ez alól a szabály alól az, amikor a menyasszonyok kölcsönveszik a királyi kiegészítőket az esküvőjük napjára, és Cambridge hercegnéje a Cartier Halo tiarát választotta erre az alkalomra. Természetesen a családtagság azt jelenti, hogy könnyebben hozzáférhet az illető a koronaékszerekhez, hiszen a királynő nem engedné, hogy bárki csak úgy kölcsönkérjen egy tiarát.

Azóta azonban a sok királyi esemény ellenére Katalin csak körülbelül 11 alkalommal viselt ilyen ékszert, és ez azért van, mert rengeteg ehhez kapcsolódó szabály van, amit be kell tartani.

Először is, este 6 óra előtt nem szabad gyémántot viselni, másodszor, tiarát csak a legformálisabb események apropóján szabad felvenni.

Ezek közé tartoznak az állami bankettek és bálok, amelyek nem túl gyakran fordulnak elő. Így a múltban Katalin 2013-ban, a Buckingham-palota éves diplomáciai fogadásán, majd 2015-ben a kínai elnök tiszteletére rendezett banketten viselte a Lótuszvirág tiarát. Egyéb alkalmak között szerepelt például a 2019-es királynői diplomáciai testület és Donald Trump volt amerikai elnök tiszteletére rendezett bankett is.

A hercegné összesen csak három fejdíszt viselt: a már említett Lótuszvirág tiarát, amely Maragaret hercegnő kedvence volt, Diana hercegnő Lover's Knot tiaráját és a Cartier Halo-t, amelyet az esküvője napján hordott.

Forrás: Marie Claire UK