Harry Potter
Warner Bros.

6 kicsit sem karácsonyi film, amit mégis az ünnephez kötünk

Vannak bizonyos filmklasszikusok, melyeknek semmi vagy csak nagyon kevés köze van a karácsonyhoz, valahogy mégis az ünnephez kötjük őket. Persze az okokat találgathatnánk, az igazságot nem találnánk meg. Egy viszont biztos: nincs nélkülük karácsony.

Bűnvadászok

Részlet a bűnvadászok (1977) című filmből.

Bűnvadászok - Rablótámadás xD
Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!

Ugyan a Bud Spencer-Terrence Hill páros filmjeinek nem sok közük van a karácsonyhoz, mégis nehéz úgy kapcsolgatni a televíziós csatornák között, hogy ne jöjjön szembe velünk valamelyik ikonikus mozi.

Ebben az időszakban rendszeresen levetítik a Bűnvadászok című filmet, amelyben egy véletlen folytán Bud Spencer és Terrence Hill rendőrnek áll, hogy megoldjanak egy nem akármilyen bűnügyet.

Die Hard

Die Hard (1988) Trailer #1: Check out the trailer starring Bruce Willis, Alan Rickman, and Bonnie Bedelia! Be the first to watch, ...

Die Hard (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A Bruce Willis által fémjelzett Die Hard ugyan karácsony idején játszódik, a nézők azonban sokkal inkább az izgalmas akciójelenetek, mintsem a meghitt ünnepi hangulata miatt nézik.

A történet szerint a főhős, John McClane rendőrtiszt az ünnepek előtt meglátogatja a feleségét munkahelyi karácsonyi partiján, hogy rendbe hozza a meglehetősen kihűlt viszonyokat. A partit azonban egy Hans Gruber (Alan Rickman) nevű férfi terroristacsoportja megzavarja, McClane-nek pedig akcióba kell lendülnie.

Ez is érdekelhet: Krampusztól a KFC-ig: 8 furcsa karácsonyi szokás a világ minden tájáról

Neveletlen hercegnő

Check out the official The Princess Diaries (2001) Trailer starring Anne Hathaway! Let us know what you think in the comments ...

The Princess Diaries (2001) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A már-már klasszikussá avanzsált Anne Hathaway-mozit rendszeresen műsorra tűzi valamelyik csatorna, ami nem meglepő, hiszen a 2001-ben megjelent filmen egy teljes generáció nőtt fel.

A sztori Mia Thermopolis életét követi, aki egy teljesen átlagos San Francisco-i lány, legalábbis egy darabig így tűnt. Egy nap ugyanis kiderül, hogy ő a rendkívül gazdag európai törpeállam, Genovia trónörököse, innentől kezdve pedig a feje tetejére áll az élete.

Harry Potter és a bölcsek köve

Check out the official Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) Trailer starring Daniel Radcliffe! Let us know what you think in ...

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) Official Trailer - Daniel Radcliffe Movie HD

Ugyan több Harry Potter-film cselekményszála is érinti a karácsonyi időszakot, azonban egyik epizód esetében sem az ünnepen van a fő fókusz.

A mozi Harry roxforti életének legelső évét mutatja be. Voldemort szinte egyből le akar csapni rá, azonban ő és a barátai – dacolva minden akadállyal – egy időre meg tudják állítani a gonosz nagyúr visszatérését.

A Harry Potter legelső részét szinte minden évben levetíti valamelyik nagyobb adó, de több streamingfelületen is megtalálható ez a film.

Aludj csak, én álmodom

Check out the official While You Were Sleeping (1995) Trailer starring Sandra Bullock! Let us know what you think in the ...

While You Were Sleeping (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ez az 1995-ben bemutatott romantikus film is szinte kötelező eleme a karácsonyi időszaknak.

A Sandra Bullock által alakított Lucy egy rendkívül magányos lány, aki megszállottan odavan egy fiatal férfiért, Peterért, aki mindennap elmegy előtte a metróban. Egy nap azonban a férfi beesik a sínek közé. Lucy ugyan menti meg őt, de Peter még így is hosszú időre kómába esik.

Egy félreértés miatt a férfi családja azt hiszi, hogy Lucy Peter menyasszonya.

Shrek

Check out the official Shrek (2001) Trailer starring Mike Myers! Let us know what you think in the comments below. ▻ Buy or Rent ...

Shrek (2001) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

A Shrek az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb animációs filmje, az ogrék kalandjaira ugyanis a mai napig óriási a kereslet. Az első részben megismerkedhetünk az introvertált címszereplővel, aki egy mocsárban tengeti az életét. Egy nap viszont különböző mesebeli lények lepik el az élőhelyét.

A dolog hátterében egy nagyúr áll, aki csak akkor hajlandó visszavenni őket, ha Shrek kiszabadítja a sárkány által fogvatartott királylányt, Fiónát.