Harry Potter

Vannak bizonyos filmklasszikusok, melyeknek semmi vagy csak nagyon kevés köze van a karácsonyhoz, valahogy mégis az ünnephez kötjük őket. Persze az okokat találgathatnánk, az igazságot nem találnánk meg. Egy viszont biztos: nincs nélkülük karácsony.


Bűnvadászok

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!

Ugyan a Bud Spencer-Terrence Hill páros filmjeinek nem sok közük van a karácsonyhoz, mégis nehéz úgy kapcsolgatni a televíziós csatornák között, hogy ne jöjjön szembe velünk valamelyik ikonikus mozi.

Ebben az időszakban rendszeresen levetítik a Bűnvadászok című filmet, amelyben egy véletlen folytán Bud Spencer és Terrence Hill rendőrnek áll, hogy megoldjanak egy nem akármilyen bűnügyet.

Die Hard

A Bruce Willis által fémjelzett Die Hard ugyan karácsony idején játszódik, a nézők azonban sokkal inkább az izgalmas akciójelenetek, mintsem a meghitt ünnepi hangulata miatt nézik.

A történet szerint a főhős, John McClane rendőrtiszt az ünnepek előtt meglátogatja a feleségét munkahelyi karácsonyi partiján, hogy rendbe hozza a meglehetősen kihűlt viszonyokat. A partit azonban egy Hans Gruber (Alan Rickman) nevű férfi terroristacsoportja megzavarja, McClane-nek pedig akcióba kell lendülnie.

Ez is érdekelhet: Krampusztól a KFC-ig: 8 furcsa karácsonyi szokás a világ minden tájáról

Neveletlen hercegnő

A már-már klasszikussá avanzsált Anne Hathaway-mozit rendszeresen műsorra tűzi valamelyik csatorna, ami nem meglepő, hiszen a 2001-ben megjelent filmen egy teljes generáció nőtt fel.

A sztori Mia Thermopolis életét követi, aki egy teljesen átlagos San Francisco-i lány, legalábbis egy darabig így tűnt. Egy nap ugyanis kiderül, hogy ő a rendkívül gazdag európai törpeállam, Genovia trónörököse, innentől kezdve pedig a feje tetejére áll az élete.

Harry Potter és a bölcsek köve

Ugyan több Harry Potter-film cselekményszála is érinti a karácsonyi időszakot, azonban egyik epizód esetében sem az ünnepen van a fő fókusz.

A mozi Harry roxforti életének legelső évét mutatja be. Voldemort szinte egyből le akar csapni rá, azonban ő és a barátai – dacolva minden akadállyal – egy időre meg tudják állítani a gonosz nagyúr visszatérését.

A Harry Potter legelső részét szinte minden évben levetíti valamelyik nagyobb adó, de több streamingfelületen is megtalálható ez a film.

Aludj csak, én álmodom

Ez az 1995-ben bemutatott romantikus film is szinte kötelező eleme a karácsonyi időszaknak.

A Sandra Bullock által alakított Lucy egy rendkívül magányos lány, aki megszállottan odavan egy fiatal férfiért, Peterért, aki mindennap elmegy előtte a metróban. Egy nap azonban a férfi beesik a sínek közé. Lucy ugyan menti meg őt, de Peter még így is hosszú időre kómába esik.

Egy félreértés miatt a férfi családja azt hiszi, hogy Lucy Peter menyasszonya.

Shrek

A Shrek az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb animációs filmje, az ogrék kalandjaira ugyanis a mai napig óriási a kereslet. Az első részben megismerkedhetünk az introvertált címszereplővel, aki egy mocsárban tengeti az életét. Egy nap viszont különböző mesebeli lények lepik el az élőhelyét.

A dolog hátterében egy nagyúr áll, aki csak akkor hajlandó visszavenni őket, ha Shrek kiszabadítja a sárkány által fogvatartott királylányt, Fiónát.

A figyelmetekbe ajánljuk