Az elmúlt öt évben pedig szinte csak pozitív hatással voltak a környezetükre, beleértve embereket, állatokat és növényeket is.


Angliában a hódokat addig vadászták nagyjából 400 évvel ezelőtt, hogy az állatot kihaltnak nyilvánították az országban. Úgy nagyjából öt éve viszont néhány hódpionír visszatért Devon környékére és elkezdte benépesíteni a folyót, ami számtalan előnnyel járt. Gátjaik révén kontrolálták a víz sodrását, megelőzve árvizeket például.

</particle-media> <particle-headline></particle-headline> <particle-body></particle-body> <particle-credit></particle-credit> <particle-caption></particle-caption> </particle><particle href="particle-2" type=0> <particle-media></particle-media> <particle-headline></particle-headline> <particle-body><p>Emellett sokat segítettek a biodiverzitásnak is, ugyanis új élettereket teremtettek halaknak, a kószapockoknak, a vidráknak, a gázlómadaraknak, de még a környék növényzete is jól járt a hódok visszatérésével. A gátjaiknak köszönhetően ugyanis sokkal több napfény éri a növényzetet, hála okos gallygyűjtésüknek. Sőt a környéken őshonos fűzfák folyamatos növését is stimulálják vele. Gyakorlatilag csak hasznuk van. Vigyáznak is rájuk ezúttal.</p></particle-body> <particle-credit></particle-credit> <particle-caption></particle-caption> </particle></Assembler>