Az utóbbi időben az HBO Max számos népszerű sorozatától megvált az adójóváírás miatt. De akár hisszük, akár nem, a törlések nem az egyetlen bevételi forrásuk.

Néha arra is szakítanak időt, hogy újabb filmeket készítsenek be a könyvtárba. Persze fennáll a veszélye, hogy ezek is lekerülnek hamarosan, szóval érdemes sorra venni őket minél előbb. A lista tele van izgalmas lehetőségekkel, ami még több okot ad arra, hogy lapozgass kicsit a könyvtárban. De ha szeretnéd elkerülni a döntésképtelenséget, adunk egy gyors útmutatót a januárban érkező, kihagyhatatlan címekhez.

Ez is érdekelhet: Újabb sorozatokat törölnek az HBO Maxon – ezeket a kedvenceket már hiába keressük

1. ​A menü

Mark Mylod horrorkomédiája el fogja találni a világ gasztroszerelmeseinek ízlését − feltéve, ha nem bánják, hogy minden falatba vegyül egy kis rettegés. A film tizenkét éhes vendéget követ a Hawthorne-ba, egy világhírű étterembe, amely egy este csak 12 vendéget szolgál ki. Akárcsak az ínyenc ételek, a film is fogásról fogásra bontakozik ki, lassan tárva elénk a kártyáit – és a nem túl meglepő felfedezést, hogy a Hawthorne-ban nem minden az, aminek látszik. A szereplők között megtaláljuk Anya Taylor-Joyt és Nicholas Houltot is, de a legemlékezetesebb Ralph Fiennes alakítása az elhivatott Slowik séf szerepében, akinek a mestersége nehéz teherként nehezedik a vállára.

​2. Support the Girls (Támogasd a lányokat, 2018)

A Support the Girls egy empatikus vígjáték, amely megérdemel egy helyet a listádon. A film főszereplője Regina Hall, aki Lisa Conroy-t alakítja, egy autópálya melletti sportbár ügyvezetőjét, ami sok közös vonást mutat a Hooters-szel. Egy rendkívül nehéz nap folyamán Lisa mindent megtesz, hogy megtartsa az erődjét, ahol a vendégek azzal fenyegetőznek, hogy a szakadék szélére sodorják, közben az aljas főnököt távol kell tartani, egy ügyetlen betörő rablást kísérel meg, mindezek mellett pedig Lisa elsődleges feladata a pincérnőkről való gondoskodás. Ebben a viccesen édes filmben ráadásul nagyszerű alakításokat nyújt az egész szereplőgárda, köztük Regina Hall és Haley Lu Richardson.

Hasonló témában: 5 sorozat, amit mindenképp látnod kell, ha szeretted a Fehér Lótuszt!

3. Velma (2023)

Scooby Doo túl sokáig volt a reflektorfényben: eljött az ideje, hogy a Rejtélyek nyomában egy másik tagja is a középpontba kerüljön. Miután évekig a banda alulértékelt agya volt, Velma Dinkley végre saját sorozatot kapott. A 10 epizódos animációs sorozatban Mindy Kaling adja Velma hangját, és a karakter eredettörténetének tekinthető. Nem lesz benne furgon és Scooby, de a banda többi tagját bőven látjuk majd: Glenn Howertont Fred,Sam Richardsont Shaggy és Constance Wut Daphne szerepében. Együtt leplezik le a gonosztevőket és oldják meg új rejtélyeket. De ami a legfontosabb, egy kis időt tölthetünk majd Velma, mint személyiség megfejtésével.

4. The Last of Us (2023)

Pedro Pascal egy durva csempészt alakít vastag érzelmi falakkal, aki vonakodva beleegyezik, hogy élő szállítmányt szállítson. Ám a szállítmányról hamarosan kiderül, hogy valójában az egész fiktív univerzum legédesebb gyermeke, akiért érdemes megváltoztatni az életét. A kaland a Föld egy posztapokaliptikus korában játszódik, ahol a népességet megtizedelte egy gombás fertőzés, amely lényegében zombikká változtatja az embereket. 20 évvel a modern civilizáció elpusztulása után Joel (Pascal) találkozik Ellie-vel (Bella Ramsey), és minden megváltozik. A világ tovább omladozik, miközben ők ketten keresztül-kasul bejárják az országot. A The Last of Us hamarosan szívszorító utazássá válik.

​5. Matilda (1996)

Itt az idő, hogy újra felidézzük az 1996-os családi film, a Matilda varázsát. Danny DeVito három meghatározó szerepet is játszik ebben a filmben: ő a rendező, ő játssza a korrupt autókereskedőt és bántalmazó apát, Harry Wormwoodot, és ő a film meleg tónusú narrátora is. A film a címszereplő Mara Wilsont követi, aki egy nemtörődöm családból származó rendkívüli fiatal lány, aki gyermekkorát könyvekbe temetkezve tölti. Amikor iskolába kerül, a zsarnoki igazgató tüskékkel teli kínzókamrákba zárja a gyerekeket, amikor éppen nem azzal van elfoglalva, hogy a copfjuknál fogva keresztülhajítsa őket az iskolaudvaron. Matilda végül telekinetikus képességei segítségével megmenti a helyzetet.

Forrás: Slashfilm