Harry herceg továbbra is nyíltan beszél azokról a problémákról, amelyek az ő és Meghan hercegné távozásához vezettek a királyi családból.

A sussexi herceg hamarosan megjelenő Spare című memoárjához kapcsolódó sajtókörútját, Anderson Cooperrel kezdte a 60 Minutes című műsorban. A produkció pedig egy promóklipet is közzétett a január 8-i különkiadás előtt, amelyben Harry válaszol a döntésével kapcsolatos kritikákra, miszerint gonosz dolog nyilvánosan beszélnie a királyi családon belüli konfliktusról.

Ez is érdekelhet:Egy királyi szakértő szerint Harry herceget meg kellene fosztani a címeitől

Arra a kérdésre pedig, hogy miért döntött úgy, hogy nyilvánosan lép vissza szintén választ adott, és elárulta, hogy kezdetben megpróbálta privátban kezelni a helyzetet.

Minden egyes alkalommal, amikor megpróbáltam ezt privátban rendezni, voltak tájékoztatások, kiszivárogtatások és történetek ellenem és a feleségem ellen. Tudja, a családi mottó az, hogy soha ne panaszkodj , soha ne magyarázkodj, de ez csak egy mottó

– mondta Cooper-nek.

Prince Harry tells Anderson Cooper he was the target of press leaks after private conversations with members of the Royal Family.

Prince Harry tells 60 Minutes about his decision to speak publicly | 60 Minutes
Az újságírókat szó szerint megetetik az információkkal, azok pedig megírják a sztorit. Majd az aljára azt írják, hogy megkeresték a Buckingham-palotát, hogy reagáljanak a hírre. De valójában az egész történet a Buckingham-palota kommentárja. Tehát amikor az elmúlt hat évben azt mondták nekünk, hogy nem adhatnak ki nyilatkozatot, hogy megvédjenek minket, majd a család többi tagjának mégis megteszik. Hát, eljön az a pont, amikor a hallgatás árulásnak számít

– tette hozzá Harry.

Ez is érdekelhet: Harry herceg szerint Vilmos rettentő ijesztő módon viselkedett vele

Harry herceg teljes interjúja 2023. január 8-án, vasárnap kerül adásba a 60 Minutes című műsorban, két nappal memoárja január 10-i megjelenése előtt.

(Harper's Bazaar)