Anne Hathaway a Boszorkányok című filmben

Három film, amivel a mozik már most várnak minket

Úgy tűnik, lassan valóban visszatérhetünk a régi mindennapokhoz. Persze továbbra is fokozottan kell vigyáznunk, ám a mozik ismét fogadhatnak vendégeket. A kínálat ugyan még nem teljes, már most van azonban néhány olyan film, amit kár lenne kihagyni. Mutatunk is gyorsan hármat.

Boszorkányok

www.youtube.com

BOSZORKÁNYOK - Magyar szinkronos előzetes (12)

Nicolas Roeg klasszikusának feldolgozásának hazai premierje már megvolt 2020 novemberében, az akkor bevezetett járványügyi korlátozások miatt nem sokan nézhették meg a filmet. Ez nagy kár, hiszen bár az eredetiben is találkozhattunk néhány igazán nagy névvel – a főszerepet például az Oscar-díjas Anjelica Huston játszotta – a 2021-es verzió stáblistáját is érdemes megnézni: a forgatókönyvíró-csapat tagja volt Guillermo del Toro, a rendező Robert Lee Zemeckis volt, a főszerepekben pedig Anne Hathaway, Octavia Spencer és Stanley Tucci látható.

Embereknek álcázott démonok, egérré változtatott kisfiúk és sok-sok mágia. Mi kellhet még egy jó mozis élményhez? Semmi.

Godzilla Kong ellen

Két klasszikus egyetlen filmbe vegyítve – tökéletes recept egy jó mozis élményhez.

Az Adam Wingard nevével fémjelzett moziban a két szörny, Godzilla és King Kong csap össze egymással, ami gyakorlatilag garancia a pusztításra. A film CGI-szörnyei mellett a főbb szereplők között feltűnik még Alexander Skarsgard, Brian Tyree Henry, valamint Eiza González is.

www.youtube.com

Godzilla Kong ellen - magyar előzetes #1

Ígéretes fiatal nő

www.youtube.com

Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman) - szinkronizált előzetes

Bár a legnagyobb filmrajongók alapesetben az Oscar-gálát megelőzően nézik meg a legjobb filmek kategóriájában jelölt alkotásokat, erre – legalábbis hazai viszonylatban – 2021-ben nem volt lehetőségük. A mozik ugyanis zárva tartottak, így az élmény elmaradt.

Legalábbis mostanáig, a nyitásnak köszönhetően ugyanis bepótolhatják azt, amire már régóta készültek.

Itt van például máris az Ígéretes fiatal nő, amit a 93. Oscar-gálán öt díjra is jelöltek – bár ezek közül csak egyet, a legjobban adaptál forgatókönyvnek járó szobrot tudta elhozni. A pszicho-dráma rendezője Emerald Fennell volt, a főszerepben pedig a BAFTA-díjas Carey Mulligant láthattuk.