Getty Images

Nyugodt légkörre lehet számítani Gordon Ramsay új iskolájában

Nincs megelégedve az utánpótlással, ezért saját csapatát is erősítené az új iskolából.

Gordon Ramsayt nem kell bemutatni: televíziós műsorai miatt szinte az világ megismerte, köztük a csúcsgasztronómiát kevésbé értők is. Néha a nem éppen illemtankönyvekbe illő stílusa a gifek, mémek világát is meghódította. De természetesen Ramsay nem emiatt érdekes.

Giphy

A skót, ötgyermekes sztárséf nem a legfiatalabb a szakmában mégis, profizmusa megkérdőjelezhetetlen, az ő nevével fémjelzett receptek, termékek garantáltan minőségiek.

Ezért sem meglepő, hogy a következőkben a televízió és a vendéglátás meghódítása után az utánpótlás kinevelésére fog koncentrálni. Ahogy azt a tévéből is láthattuk, Ramsay finoman szólva sincs megelégedve a jövő szakácsaival. A minőségi utánpótlást most a kezébe veszi: iskolát nyitGordon Ramsay Academynévvel, amit 2021-ben tervez megnyitni. Célja természetesen a minőségi séfoktatás csúcsra járatása. A képzésben bárki részt vehet, a gyakorlati helyek pedig adottak, hiszen a tanulók Ramsay éttermeiben fognak szembenézni a valódi feladatokkal, és később alkalmazni is szeretné őket.

Youtube/Gordon Ramsay

Arról még nincs pontos információ, hogy maga Ramsay oktatóként is részt vesz-e az intézményben, de gyanítható.

A jövő évben nyíló iskola egyébként nyugodt és jókedvű légkört ígér a technikáikat tökéletesíteni vágyó séftanoncoknak. Ramsay mentalitását ismerve ezt azért fenntartásokkal kell kezelni.

Az oktatás az Egyesült Királyságban, Wokingban zajlik majd, ahol régebben Ramsay már társtulajdonosa volt a tavaly bezárt, világszinten is számon tartott, Tante Marie Culinary Academynek. A koronavírus miatt jövőre csúszó Gordon Ramsay Academy nyitása most megpróbálja pótolni a hiányt.

Dining Guide