Barta Tamás sötét pólóban, háttérben Los Angeles

Folytatás készül az LGT gitárosáról készült dokumentumfilmhez

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, be akarták tiltani az LGT tragikus körülmények között elhunyt gitárosáról, Barta Tamásról készült dokumentumfilmet. A Siess haza, vár a mama című Hajdu Eszter-filmet végül maga a rendező tette ingyenesen elérhetővé.

A film február 16-ig volt elérhető Youtube-on, amit egy hét leforgása alatt 116 ezerszer játszottak le 28 országból. Most pedig az is kiderült, hogy Lost in Los Angeles munkacímmel folytatást kap a dokumentumfilm.

A film a Los Angelesben maradt Barta Tamás életét mutatja be a közte és a Budapesten élő édesanyja (Friedman Edit) között lezajlott, kazettákra felvett „hangos levelezéseken" keresztül, az anya-fiú kapcsolatra fókuszálva

– derül ki az MTI beszámolójából, melyből azt is megtudhatjuk, hogy az alkotók már hónapok óta dolgoznak a folytatáson.

A produkció munkatársai azt is közölték, hogy az elmúlt hetekben rengetegen keresték meg az alkotókat a világ minden tájáról; magyarok, akik az 1970-es és 1980-as években Los Angelesben éltek, ismerték Barta Tamást és amerikai életét, annak körülményeit. Számtalan történetet, információt osztottak meg, volt, aki névtelenséget vagy bizalmasságot kért.

Barta Tamás 1974-ben nem tért haza az LGT amerikai turnéjáról. Egy darabig még zenélt, aztán különböző üzletekbe fogott. 1982-ben máig tisztázatlan körülmények között lőtték le Los Angelesben.