Felix AQUA terem
Balogh Kata

Az étterem, ahol a gulyáslevesfagyi és a művészet kiegészítik egymást

Mi történik, ha ötvözünk egy kortárs művészeti galériát és egy éttermet? Az étkezések olyan élménnyé válnak, melyek minden érzékszervre hatással vannak. Ilyen hely lett a megújult FELIX.

November 15-én nyit a FELIX Kitchen&Bar új, AQVA nevű terme, ahol összefonódik a gasztronómia és a művészet. A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef's table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az „AQVA: A Duna közelsége” címet viseli. Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, Agnes Denes, Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt.

Minőség és fantázia

Eszterle Gábor

Vitello tonnato a FELIX új étlapjáról

Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák.

Az étlap izgalmas különlegességei a gulyásleves mellé tálalt gulyáslevesfagylalt, illetve a Charolais marha satay szivarszósszal és fekete szarvasgombával.

Teli pohár

Balogh Kata

Az új chef's table

A megújult étlaphoz 55 oldalas, hetente frissülő borlap társul, 60 új tétellel és étel-borpárosításokkal. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier elárulta, hogy szeretnének olyan, izgalmas tételeket megmutatni a vendégeknek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az országban. A borok mellett új koktélok is érkeznek a FELIX-be, melyeket Ódor András és a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze, illetve dolgozott ki.