Getty Images

Erzsébet királynő egy 19 éves korában kapott brosst húzott fel újra

Ha valaki egy virágkiállításon vesz részt, nem akar versenyezni a kiállított virágokkal – kivéve Erzsébet királynőt.

A héten a királynő egy egyedi, ritkán látható brosst viselt a Chelsea Virágkiállításon tett kirándulása során. A rózsaszín és kék zafírokat, rubintokat és gyémántokat tartalmazó kitűző egy virágcsokrot ábrázol – a királynő látogatásának jellegét tekintve ez illik is hozzá.

Mint kiderült, a királynő eredetileg szüleitől, VI. György királytól és Erzsébet királynőtől kapta ajándékba a 19. születésnapja alkalmából - adta hírül a Robb Report a People alapján.

Getty Images

Az ékszert a Cartier készítette, brosson a gyémántokat zafírok és rubinok veszik körül, illetve van rajta egy pavé-csiszolt gyémántokból készült levél is.

Bár a királynőnek elég impozáns bross- és ékszerkollekciója van, nem gyakran hordja ezt a konkrét darabot. Legutóbb 2011 októberében viselte, amikor egy másik virágkiállításon, az ausztráliai Floriade virágfesztiválon vett részt. Az 1949-ben készült portrékon is látható, amelyeket a kisbaba Károly herceggel készített.

Getty Images

A bross mellett Erzsébet királynő élénk rózsaszínű ruháját egy többszálas gyöngynyaklánccal egészítette ki, amely az egyik jellegzetes ékszere. Amikor a királynő 1945-ben megkapta a brossot, állítólag egy pár fülbevaló is járt hozzá, bár a People szerint azokat már évek óta nem látták.