Pán Péter
Disney

4 Disney-teória, amitől teljesen megváltoznak gyermekkorunk kedvenc történetei

Az elmúlt években sorra látnak napvilágot a hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb Disney-elméletek, amelyek nemcsak sötét ösvényre terelik a klasszikus történeteket, de még a karakterek megítélését is befolyásolják. Persze hitelt egyiknek sem szabad adnunk, de mégis érdekes, hogy a rajongók, milyen történetekkel rukkolnak elő. Ilyen teóriából mutatunk most négyet.

A Hófehérke szomorú befejezése

www.youtube.com

Snow White Ending

A Hófehérke története a legtöbbünk számára ismert, de a herceg karakterének van egy olyan értelmezése is, amely megváltoztatja az egész rajzfilm perspektíváját. Az elképzelés szerint a herceg valójában nem létezik, hanem a halált szimbolizálja. Az elmélet szerint a film elején a halál jelenik meg a falnál, amikor a hercegnő túl közel kerül a kút széléhez. Hófehérke meglátja az ifjú lovagot, majd ijedten visszafut a palotába. Ez a halál elől való menekülést szimbolizálja.

A herceg különböző megjelenései bizonyos pillanatokban alátámasztani látszanak ezeket az állításokat. Például miközben a megmérgezett Hófehérke a koporsóban fekszik, azt várja, hogy a lelke végre kiszabaduljon. Amikor a herceg megcsókolja őt, a lelkét a mennybe viszi, amit a rajzfilm végén az égi királyság jelképez, amely alatt állni látjuk őket.

Olvasd el ezt is! Miért viselnek fehér kesztyűt a Disney-karakterek?

Eszeveszett birodalom: az állatok, akik beszélnek

www.youtube.com

The Emperors New Groove Squirrel meets Llama

Az Eszeveszett birodalom rajongói észrevettek egy részletet, amely sokak figyelmét elkerülhette, mégis érdekes teória született belőle. Az egyik jelenetben, amikor Kuzko a dzsungelben sétál, azt láthatjuk, hogy egy bogár emberi hangon kiált segítségéért, mielőtt egy pók felfalja.

A rajongók megjegyzik, hogy csak azok az állatok tudnak beszélni, akik eredetileg emberek voltak, például maga a főszereplő, Kuzko. Ez azt jelenti, hogy a légy eredetileg ember volt?

Füles egykor kisfiú vot?

www.youtube.com

Eeyore at Pleasure Island / Disney Crossover

A Disney-figurák általában vidám karakterek, akik fiatal rajongóik kedvéért megőrizték napfényes kedvüket. Vannak azonban kivételek, mint például Morgó, a durcás törpe a Hófehérkéből, de ott van még Füles is, Micimackó szamárbarátja, akit mindig szomorú és reménytelen állapotban mutatnak be.

Füles mentális állapotáról, és arról, hogy klinikai depresszióban szenved-e vagy sem, már sok szakirodalom született. Egy bizonyos elmélet azonban nem azt vizsgálja, hogy pontosan mi a baja, hanem azt, hogy hogyan került ilyen állapotba. Milyen tippek születtek? Néhány rajongó szerint Füles egy igazi kisfiú volt, akit az 1940-es Pinokkióban bemutatott rejtélyes szigetre vittek, ahol számtalan gyereket varázsoltak át beszélő szamárrá. Fülesnek azonban sikerült megszöknie, majd összebarátkozott Micimackóval és többi barátjával.

Ha még több Disney-teóriára vágynál: Hook kapitány ölte meg Ariel anyukáját?

Pán Péter a halál angyala

American animated musical fantasy adventure-drama produced by Walt Disney Productions and was based on the play Peter Pan ...

Peter Pan(1953) - Peter Pan Teaches The Kids To Fly

Mindenki ismeri a történetet a zöld ruhás kisfiúról, aki egy éjszaka meglátogatja a három angol gyerkőcöt, hogy repülve elvigye őket Sohaországba, ahol a gyerekek soha nem nőnek fel. A mese így egészen elbűvölően hat, de néhány teória szerint a cselekmény korántsem ilyen vidám. Pán Péter valójában a halálangyala és ő segíti át a gyermekeket a túlvilágra. Ezzel pedig értelmet nyerne az az állítás, hogy Sohaországban miért nem öregednek az emberek. Azt is megemlítik, hogy Pán Péter a nehézségekkel küzdő gyermekeket hívja meg országába, ahol boldog lurkók lehetnek az idők végezetéig.